Η χρονιά που η Μικαέλα Σίφριν κυνηγά τον μαγικό αριθμό «100»

Η χρονιά που η Μικαέλα Σίφριν κυνηγά τον μαγικό αριθμό «100»

Πηνελόπη Γκιώνη

Πασίγνωστη στα λημέρια του αθλητισμού, τα έχει πάρει όλα και έχει γίνει η κορυφαία του αλπικού σκι. Το 2024, όμως, η Μικαέλα Σίφριν εφόσον θα είναι υγιής μπορεί να κάνει όλα αυτά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν φανταζόταν κανείς.

Η ζωή της Μικαέλα Σίφριν, της Αμερικανίδας σταρ του αλπικού σκι, αποτελείται από ρεκόρ.

Όταν ήταν 18 ετών και 351 ημερών έγινε η νεότερη χρυσή Ολυμπιονίκης, άνδρας ή γυναίκα, στο Σότσι 2014. Έναν χρόνο πριν είχε γίνει και η νεότερη Παγκόσμια πρωταθλήτρια. Συνέχισε με επιτυχίες, μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμια κύπελλα, σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

27 ετών και 252 ημερών κατέκτησε την 76η νίκη της σε Παγκόσμιο κύπελλο και έγινε η νεότερη, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, που φτάνεις τις τόσες νίκες. 27 ετών και 301 ημερών ισοφάρισε το άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ νικών σε παγκόσμια κύπελλα, το οποίο κρατούσε η Λίντσεϊ Βον, με 82 χρυσά. 16 μέρες μετά, κατέκτησε το 83ο παγκόσμιο κύπελλο της καριέρας της και έμεινε μόνη στην κορυφή ως η αθλήτρια με τις περισσότερες νίκες στη διοργάνωση.

Τρεις νίκες χρειάστηκε μόνο για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των ανδρών, που ανήκει στον Ίνγκεμαρ Στένμαρκ με 86 χρυσά, ενώ με μία ακόμη δύο μέρες πριν κλείσει τα 28 της κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έκανε το απόλυτο. Οι νίκες της στα Παγκόσμια κύπελλα είναι αυτή τη στιγμή 93.

Στην καριέρα της έχει ανέβει 147 φορές σε βάθρα παγκοσμίων κυπέλλων, αριθμό ρεκόρ στο αλπικό σκι, και 17 σε βάθρα Ολυμπιακών και Παγκόσμιων καθώς έχει τρία Ολυμπιακά μετάλλια, επτά Παγκόσμια χρυσά (14 παγκόσμια μετάλλια συνολικά).

Κανείς θα αναρωτιόταν ποιο είναι το ζητούμενο για το 2024. Η απάντηση είναι ο μαγικός αριθμός 100 (!) σε νίκες στα Παγκόσμια κύπελλα για να «σπάσει» ένα φράγμα που μέχρι πρότινος μόνο να φανταστούν μπορούσαν άλλοι αθλητές και άλλες αθλήτριες. Η Αμερικανίδα έχει φτάσει τρομακτικά κοντά σε αυτό τον αριθμό και αν είναι υγιής θα μπορέσει να προσθέσει τα απαραίτητα επτά χρυσά που της λείπουν για την 100άρα.

Ακόμη, όμως, κι αν έβαζε τέλος αύριο στην καριέρα της θα ήταν η κορυφαία σκιέρ στην ιστορία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]