γγ

World Aquatics: Επέκτεινε το προεδρείο της για να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες

Πηνελόπη Γκιώνη

Στο πλαίσιο της ισότητας των δύο φύλων σε όλα τα πεδία του αθλητισμού, η Παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου αποφάσισε να επεκτείνει το προεδρείο της για να ενταχθούν μέσα σε αυτό περισσότερες γυναίκες.

Η World Aquatics αποφάσισε να μεγαλώσει το μπιρό της και έτσι προσέθεσε 13 νέα μέλη, εκ των οποίων τα 9 είναι γυναίκες με στόχο την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και την ενδυνάμωση των γυναικών, δίνοντάς τους πόστα σε διοικητικές θέσεις. Αυτή τη στιγμή από τα 37 μέλη που έχει συνολικά η ομοσπονδία στην προεδρία της, τα 14 είναι γυναίκες και προοδευτικά θα προσπαθήσουν να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα από τα νέα μέλη είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης (τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο σύνολο) Οτίλια Γιεντρεγνιάκ από την Πολωνία η οποία τελεί και πρόεδρος της ομοσπονδίας κολύμβησης της χώρας της.

Μαζί με τη Γιεντρεγνιάκ στο συμβούλιο μπήκαν επίσης οι Σάρα Κιν (πρόεδρος της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας της Ιρλανδίας), Παρκ Τζο-Χι από τη Νότια Κορέα, μέλος του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας, Τανγκ Κουάι Μάε, γενική γραμματέας της ομοσπονδίας κολύμβησης της Μαλαισίας, η δύο φορές Ολυμπιονίκης Άνα Τζοσελίνα από την Ονδούρα, η Μορίν Κρους από την Αρούμπα (επικεφαλής της κολυμβητικής Ένωσης της Αμερικής), η Φαρίντα Ίντρις (ταμίας της κολυμβητικής ένωσης της Γκάνας), η Μόνικα Τσανγκανάμουνο (πρόεδρος της ένωσης υγρού στίβου του Μαλάουι) και η Τζούντι Όττο (επικεφαλής της κολυμβητικής ένωσης του Παλάου).

Ο πρόεδρος του World Aquatics, Χουσεΐν Αλ-Μουσαλάμ, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που δίνεται η ευκαιρία σε περισσότερες γυναίκες να έχουν λόγο σε σημαντικές αποφάσεις ως μέρος του Προεδρείου: «Είμαι ευτυχής που το μεγαλύτερο Προεδρείο θα έχει περισσότερες εγγυημένες θέσεις για τις γυναίκες. Το νέο Προεδρείο θα είναι περίπου κατά 38% «γυναικείο» και αυτό είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για εμάς. Φυσικά, υπάρχουν ακόμη πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε. Ο στόχος μας πρέπει να είναι η κατανομή 50-50, αλλά αυτό θα μας φέρει πολύ πιο κοντά σε αυτό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]