prebolaraki5_maria
12/04/2024
ΠΑΛΗ

Πρεβολαράκη στο GWomen: «Θέλω να πάω στους τέταρτους Ολυμπιακούς και να τους ευχαριστηθώ»

Δημήτρης Ντζάνης

Η πρωταθλήτρια της πάλης, Μαρία Πρεβολαράκη, βρέθηκε στη Σύρο για την αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας» και μίλησε στο GWomen σχετικά με την εμφάνισή της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά αλλά και με τον αμετάβλητο στόχο της για τη συμμετοχή στους τέταρτους Ολυμπιακούς της καριέρας της.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, “Δημήτριος Βικέλας, η πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη βρέθηκε στη Σύρο μαζί με τον συναθλητή της, Γιώργο Κουγιουμτσίδη, και τη 15χρονη Μαρία Λουίζα Βρυώνη. Οι τρεις τους συνομίλησαν με παιδιά και έκαναν επίδειξη του αθλήματος, σε μία προσπάθεια προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό στην αθλητική ημερίδα «Ευ αγωνίζεσθαι - Δημήτριος Βικέλας».

prevolaraki

Κατερίνα Θάνου στο Gazzetta: «Ακόμη και δύο, τρία παιδιά να καταφέρουμε να επηρεάσουμε, θα είναι κέρδος»

Η πρωταθλήτρια των 53 κιλών επέστρεψε στην Ελλάδα αφού αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο Μπακού. Εκεί, έχοντας φτάσει μία ανάσα από τον τελικό, που θα της έδινε και το πολυπόθητο Ολυμπιακό εισιτήριο, γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Μαλίσεβα, που αγωνίζεται ως ανεξάρτητη, και έμεινε εκτός συνέχειας. Η ίδια, μιλώντας στο GWomen, εξήγησε πως την απογοήτευσε αυτό το αποτέλεσμα αλλά πως θα παλέψει για να πετύχει τον στόχο της:

«Νιώθω απογοήτευση γιατί χάθηκε η ευκαιρία για την Ολυμπιακή πρόκριση, τη Ρωσίδα που με απέκλεισε την είχα νικήσει έναν μήνα πριν. Τώρα θα πρέπει να παραμείνω σε αγωνιστική κατάσταση μέχρι και τον Μάιο, για έναν μήνα δηλαδή που είναι το Παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό. Αυτό είναι κυρίως το άσχημο γιατί δεν σου δίνει τη δυνατότητα να “ρίξεις” την προπόνηση και να προετοιμάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παρ’ όλα αυτά, ο στόχος της μένει αμετάβλητος και απόλυτα ξεκάθαρος: «Θέλω να πάω στους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες και να τους ευχαριστηθώ!».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει αγωνιστεί ήδη τρεις φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες (Λονδίνο 2012, Ρίο 2016, Τόκιο 2020) και τώρα θα επιδιώξει να βρεθεί στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για τέταρτη φορά. Τον ερχόμενο Μάιο θα διεκδικήσει το Ολυμπιακό εισιτήριο στο Παγκόσμιο προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπου θα δοθούν τρία εισιτήρια σε κάθε κατηγορία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]