China's women team - table tennis

Πινγκ πονγκ: Η γυναικεία κυριαρχία έχει την υπογραφή της Κίνας

Πηνελόπη Γκιώνη

Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ της Κίνας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στον γυναικείο αθλητισμό καθώς η κυριαρχία της είναι αδιαμφισβήτητη εδώ και χρόνια.

Η παράδοση στο πινγκ πονγκ γυναικών έχει την υπογραφή της Κίνας αφού οι Κινέζες είναι μάστερ στοι άθλημα και το αποδεικνύουν σε κάθε τους εμφάνιση, με πιο πρόσφατη τη χθεσινή (8/10) που η ομάδα κατακτούσε τον 22ο παγκόσμιο τίτλο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στο Τσένγκντου.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η γυναικεία ομάδα της Κίνας που απαρτίζεται από τις Τσέν Μενγκ, Τσεν Ξίνγκτονγκ, Σουν Γίνγκσα, Γουάνγκ Μάνιου και Γουάνγκ Γίντι κέρδισε τις Γιαπωνέζες στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, παίρνοντας ξανά τη νίκη με 3-0 όπως και πριν από περίπου ένα χρόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στο μονό, Τσεν Μενγκ, επέμεινε πως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς; «Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία και τη συνεργασία μας σαν ομάδα, έχουμε χτίσει δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Η νίκη ανήκει σε όλες μας, σε ολόκληρη την ομάδα μας. Οι πέντε παίκτριές μας έχουν φοβερή δύναμη, το τρόπαιο ανήκει σε όλες».

Οι «αριθμοί» της κινεζικής ομάδας σε μονό, διπλό και ομαδικό παγκοσμίων πρωταθλημάτων είναι εντυπωσιακοί:

Στο μονό γυναικών από το 1979 η Κίνα έχει χάσει μόλις μία φορά ενώ είναι πρώτη στον πίνακα μεταλλίων με 24 χρυσά, 20 αργυρά και 44 χάλκινα (σύνολο 88) αφού είναι ιδιαίτερα σύνηθες να κάνουν το 3/3 στο βάθρο.

Στο διπλό γυναικών είναι αήττητες από το 1989, βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων με 20.5 χρυσά, 15 ασημένια και 32 χάλκινα (σύνολο 67.5).

Στο ομαδικό γυναικών από το 1975 έχουν χάσει μόνο 2 φορες το χρυσό ενώ βρίσκονται σταθερά στο βάθρο από το 1957 και βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων με 22 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα (σύνολο 30).

Μάλιστα, από το 2008 στο Πεκίνο που το ομαδικό αγώνισμα στο πινγκ πονγκ έκανε το Ολυμπιακό του ντεμπούτο του η γυναικεία ομάδα της Κίνας δεν έχει χάσει τον Ολυμπιακό τίτλο καμία φορά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]