Η Μαρία Χριστοφοράκη πανηγυρίζει τον τίτλο με τον Ολυμπιακό στο πινγκ πονγκ

Μαρία Χριστοφοράκη στο GWomen: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα της καρδιάς μου, ήθελα να βοηθήσω στην κατάκτηση του τίτλου»

Δημήτρης Ντζάνης

Η Μαρία Χριστοφοράκη έχει στην ευθύνη της την ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών στη Σουηδία, όμως έκανε ένα διάλειμμα, φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα, πήρε τη ρακέτα και πρόσφερε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε την κυριαρχία του στην επιτραπέζια αντισφαίριση γυναικών, το Σάββατο (30/3) οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν την κυριαρχία τους στα play off της Α1 στο ΣΕΦ, νίκησαν στα ημιτελικά τον ΑΣ Πέρα με 4-0, με το ίδιο σκορ επικράτησαν στον τελικό επί του Παναθηναϊκού για τον 29ο πανελλήνιο τίτλο και τρίτο διαδοχικό.

Έχοντας στη σύνθεσή του παίκτριες όπως η Σουηδή, αλλά κινεζικής καταγωγής, Φεν Λι (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013 στο απλό γυναικών) και η Ουκρανή, Μαργαρίτα Πεσότσκα, με δυο ασημένια και άλλα τόσα χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός θα ήταν πολύ δύσκολο να απειληθεί και ο τίτλος του πρωταθλήματος και το αήττητο ήταν η φυσική εξέλιξη.

Όμως, συγχωρέστε μας, το ενσταντανέ του πρωταθλήματος το χάρισε η Μαρία Χριστοφοράκη. Στον τελικό με τον Παναθηναϊκό η 35χρονη παίκτρια νίκησε τη Σλοβένα, Άννα Τοφάντ με 3-1 σετ και στο καθοριστικό παιχνίδι της σειράς, έκανε το 3-0 για τον Ολυμπιακό. Με τη λήξη του αγώνα δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

Η Χριστοφοράκη φόρεσε ξανά τα ερυθρόλευκα, καθώς κλήθηκε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, έκανε το ταξίδι από τη Σουηδία όπου ζει από το 2016 και πρόσφερε τα μέγιστα για τον «ερυθρόλευκο» τίτλο.

maria christoforaki

Και νωρίς το πρωί της Κυριακής (31/3) με το πρώτο αεροπλάνο πίσω στη βάση της βάση της στη Σουηδία και τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Πήγε στη χώρα της Σκανδιναβίας ως παίκτρια, όμως στην πορεία του χρόνου έκανε στροφή στην πορεία της, από τον Δεκέμβριο του 2021 ανέλαβε υπεύθυνη σχεδιασμού ανάπτυξης και εξέλιξης της γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα, παράλληλα με τις υποχρεώσεις της ως εθνική προπονήτρια στις κατηγορίες κορασίδων, παγκορασίδων.

Ουσιαστικά από τα χέρια της περνά όλο το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για την επιτραπέζια αντισφαίριση γυναικών στη Σουηδία και μάλιστα με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETΤU) παρουσίασε το πλάνο της Μαρίας Χριστοφοράκη για το άθλημα μέχρι το 2024.

maria christoforaki

Εν μέσω προπονητικού καμπ η Μαρία Χριστοφοράκη, μίλησε στο GWomen για τις στιγμές που έζησε στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο ΣΕΦ και ειδικά μετά τη νίκη της απέναντι στην Τοφάντ.

«Άρχισα να παίζω πινγκ πονγκ από τον Φοίνικα Aγίας Σοφίας, όμως η πορεία μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ολυμπιακό, είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Ήταν μεγάλη τιμή να κληθώ να βοηθήσω στα play off. Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου, ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί. Για εμένα προσωπικά ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ήθελα να βοηθήσω τον Ολυμπιακό και τις συμπαίκτριές μου, έστω και αν δεν βρισκόμουν στο καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο» μας είπε αρχικά η Μαρία Χριστοφοράκη.

olympiacos ping pong

Εστιάζοντας στον αγώνα με την Τοφάντ, είπε: «Τον περασμένο Οκτώβριο άρχισα ξανά τις προπονήσεις, περισσότερο για μένα, για την υγεία μου και τις τελευταίες εβδομάδες έκανα από τέσσερις προπονήσεις. Απέναντι στην Τοφάντ δεν ήμουν το φαβορί, έπαιζα με μια ενεργή αθλήτρια. Όμως η συμπαράσταση και η βοήθεια που είχα από τις συμπαίκτριές μου στη διάρκεια του αγώνα, μου έδωσε περισσότερη δύναμη και πίστη για τη νίκη, αυτός ήταν και ο λόγος που στο τέλος συγκινήθηκα».

maria christoforaki

Για το αν η επανεμφάνισή της στο πρωτάθλημα, της άνοιξε την όρεξη, η Χριστοφοράκη επεσήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει η αγωνιστική διαδικασία, η πίεση, η αδρεναλίνη. Η ενάσχολησή μου με την προπονητική με έμαθε να διαχειρίζομαι διάφορες καταστάσεις, να ελέγχω το άγχος μου, τώρα μέσα στο κεφάλι μου, ξέρω τι πρέπει να κάνω, όμως τα καθηκοντά μου δεν μου αφήνουν πολύ χρόνο, οπότε θα το κάνω για τον εαυτό μου».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]