Άνα Πελετέιρο: Επιστρέφει στα στάδια η Ισπανίδα Ολυμπιονίκης τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της
11/03/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Άνα Πελετέιρο: Επιστρέφει στα στάδια η Ισπανίδα Ολυμπιονίκης τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Πηνελόπη Γκιώνη

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του τριπλούν στο Τόκιο 2020, Άνα Πελετέιρο, επέστρεψε στις προπονήσεις και ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα πλέον ως μητέρα.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο 2020 και κάτοχος των εθνικών ρεκόρ της Ισπανίας στο τριπλούν ανοιχτού και κλειστού στίβου, Άνα Πελετέιρο, επιστρέφει.

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν, που προπονείται με τον θρύλο του μήκους ανδρών Ιβάν Πεντρόσο, τον Δεκέμβριο του 2022 έφερε στον κόσμο την κόρη της, το πρώτο της παιδί. Όπως ήταν φυσικό για μερικούς μήνες πριν αλλά και μετά τη γέννηση του παιδιού της η Πελετέιρο έμεινε εκτός προπονήσεων όμως τώρα ανακοίνωσε πως επιστρέφει.

Η Πελετέιρο βρέθηκε στις κερκίδες του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη μαζί με την κόρη της ώστε να παρακολουθήσουν τους αγώνες γενικά αλλά και ειδικά για το τριπλούν ανδρών, αφού ο σύντροφός της είναι ο Γάλλος πρωταθλητής Μπέντζαμιν Κομπαορέ. Εκείνες τις μέρες είχε ανεβάσει στους λογαριασμούς της στα social media πως βρίσκεται εκεί και παρακολουθεί τους αγώνες, βλέποντας πως η πρωταθλήτρια του τριπλούν χρειάστηκε ένα άλμα μόλις στα 14.31μ. ενώ η Ισπανίδα το 2021 με 14.52μ. είχε βγει δεύτερη. Την επόμενη μέρα ακριβώς, στις 6 Μαρτίου, έβαλε ένα story στον λογαριασμό της ενημερώνοντας τους φαν της πως θα επιστρέψει στις προπονήσεις με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, σχολιάζοντας πως έχει 167 μέρες για να επιστρέψει.

Στην πραγματικότητα έκανε την πρώτη της προπόνηση μόλις 28 μέρες μετά τη γέννα, με την κόρη της, Λούα, να είναι στο γυμναστήριο μαζί της και να την παρακολουθεί.

Η Πελετέιρο, μετά την ανακοίνωση, ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαρισμό στο Instagram δείχνοντας τις πρώτες μέρες της προπόνησής της και γράφοντας για την ανασφάλεια που έχει για το σώμα της αλλά και γενικότερα για τον εαυτό της, κάνοντας φανερό πως δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό που έχει να αντιμετωπίσει. Και έπειτα, πρώτη προπόνηση σε στάδιο, μετά από 10 μήνες εκτός προπονήσεων: «Επέστρεψα! Δεν περίμενα ποτέ πως μετά από 10 μήνες μακριά από τα στάδια και δυόμιση μήνες μετά τη γένν, τα συναισθήματα της επιστροφής στην προπόνηση θα ήταν τόσο όμορφα. Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό αλλά είμαι τόσο περήφανη για τον εαυτό μου και για ολόκληρη την ομάδα που στάθηκε δίπλα μου και πίστεψε σε εμένα όλο αυτόν τον καιρό».

Οι διακρίσεις της

H μεγαλύτερη διάκριση της Ισπανίδας άλτριας του τριπλούν ήρθε το 2021 όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατάφερε να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ, με άλμα στα 14.87μ. και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τη συναθλήτριά της, Γιουλιμάρ Ρόχας, να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Η επίδοση της Πελετέιρο τότε ήταν και νέο εθνικό ρεκόρ.

Το 2019 είχε κατακτήσει το τίτλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με 14.78μ. και είχε κάνει επίσης νέο εθνικό ρεκόρ ενώ με 14.52μ. ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Τόρουν 2021. Η ίδια έχει επίσης χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο κλειστού στίβου, από το Μπέρμιγχαμ 2018 ενώ το καλοκαίρι του 2018 στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου ήταν τρίτη, με 14.44μ..

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]