shericka_jaskcon
19/08/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Η Σέρικα Τζάκσον για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό 200άρι: «Είμαι πιο γρήγορη φέτος»

Πηνελόπη Γκιώνη

Μία από τις λίγες αθλήτριες που έχουν μετάλλια στα 100μ., τα 200μ. και τα 400μ., η Σέρικα Τζάκσον ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει επί τρία την Τζαμάικα και σε αυτό το Παγκόσμιο.

Η 29χρονη Παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200μ., Σέρικα Τζάκσον, εντυπωσίασε τους πάντες στο Όρεγκον το περασμένο καλοκαίρι όταν έκανε το εντυπωσιακό 21.45 στα 200μ. και κέρδισε τον τίτλο. Το πρώτο της χρυσό σε ατομικό αγώνισμα, η αρχή για πολλά περισσότερα με τη συνέχεια να γράφεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Στην ουσία η Τζάκσον κάποια στιγμή αποφάσισε να μην τρέχει πια 200μ. και 400μ. αλλά να το γυρίσει στα καθαρά σπριντ, 100μ. και 200μ..

«Ήταν δύσκολο στην αρχή [που άλλαξα τα αγωνίσματα]. Αμφέβαλλα για την ικανότητά μου στα 100μ, αλλά ο προπονητής μου με διαβεβαίωσε ότι είμαι ικανή να τρέξω γρήγορα τα 100μ.. Εκείνη την εποχή έπρεπε να τρέξω 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε έπρεπε να ανεχτώ τα αρνητικά σχόλια.

Το σώμα μου πήρε σωματικά ένα βάρος. Ήταν η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων και ήθελα να είμαι καλά προετοιμασμένη πνευματικά. Παρ’ όλο που ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση νομίζω ότι δυσκολεύτηκα πολύ εκείνη τη σεζόν».

Εκείνη η σεζόν όμως πέρασε και έχει φτάσει η ευκαιρία της να διατηρήσει τον τίτλο της στα 200μ.: «Είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση, οπότε το θέμα είναι να τα βάλω όλα μαζί. Νομίζω ότι όλα είναι πιθανά.

Δούλεψα πολύ για να προετοιμαστώ για να τρέξω τα 200μ.. Πέρυσι έτρεξα 21.45 αλλά τώρα είμαι σίγουρα πιο γρήγορη, οπότε είμαι έτοιμη για το πρωτάθλημα πνευματικά και τεχνικά. Το μόνο που μένει είναι απλά να εκτελέσω έναν καλό αγώνα.

Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι. Θέλω απλώς να εμφανιστώ, να διασκεδάσω και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», εξήγησε λίγο πριν τονίσει πως της αρέσει να τρέχει και με την ομάδα στη σκυταλοδρομία και να κυνηγά μαζί με την ομάδα της το βάθρο:

«Είμαι σίγουρα ενθουσιασμένη για τις σκυταλοδρομίες. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Μόλις φτιάξουμε τη σύνθεση, νομίζω ότι είμαστε ικανοί για τα πάντα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]