spanoudaki
11/04/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Σπανουδάκη στο GWomen: «Στη σκυταλοδρομία μπορούμε να καταφέρουμε κάτι που έχει να γίνει χρόνια»

Πηνελόπη Γκιώνη

Έτοιμη για τη θερινή σεζόν, η Ραφαέλα Σπανουδάκη μιλάει στο GWomen για τη σεζόν του κλειστού που παρ' ότι δεν πήγε όπως θα ήθελε δεν κατάφερε να την αποσυντονίσει και τώρα στοχεύει ξεκάθαρα στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Γνωστή και μη εξαιρετέα στα σπριντ, η Ραφαέλα Σπανουδάκη ετοιμάζεται για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου μετά από έναν κλειστό που δεν πήγε όπως προγραμμάτιζε. Η 29χρονη σπρίντερ έκανε μόλις τέσσερις κούρσες στον κλειστό για το 2024 και έπειτα αποφάσισε να επικεντρωθεί στον ανοιχτό, αφού δεν έβγαιναν οι επιδόσεις που θα ήθελε: «Δεν βγήκε ο κλειστός και σταμάτησα. Μπορεί επειδή η προπόνηση να ήταν για ανοιχτό και καθόλου εξειδικευμένη για 60μ, ποιος ξέρει.

Γενικά δεν βρίσκομαι ποτέ εκτός ρυθμού. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Δεν το έχω ποτέ έτσι στο μυαλό μου αλλά πέραν του ότι η προπόνηση δεν ήταν καθόλου εξειδικευμένη για τα 60μ (προπόνηση που έχω συνηθίσει τόσα χρόνια), ήμουν απούσα και ψυχικά. Ίσως κουβαλούσα την περσινή χρονιά δε ξέρω… Κάτι, όμως, που αυτή τη στιγμή έχει φύγει τελείως», εξηγεί η ίδια μιλώντας στο GWomen.

 spanoudaki

Η Σπανουδάκη, που αυτή τη στιγμή διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και ετοιμάζεται σιγά σιγά για την αγωνιστική σεζόν, είναι αρκετά αισιόδοξη για όσα έρχονται και πιστεύει πως οι αγώνες της θα κυλήσουν όπως τους έχει προγραμματίσει -μαζί με τον προπονητή της Κώστα Βογιατζάκη- και πως θα πετύχει τους στόχους της:

«Η προετοιμασία μου τώρα για τον ανοιχτό, πηγαίνει καλά. Είμαι αισιόδοξη, νιώθω δυνατή, νιώθω γρήγορη. Μένει απλά σε λίγες εβδομάδες που ξεκινάνε οι αγώνες να αρχίσω και πάλι να τρέχω καλά.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα μμε αγώνες αυτή τη στιγμή, απλά υπάρχει περίπτωση να αλλάξει. Έχω αρκετές κούρσες για τον Μάιο και αν είμαι καλά από τις πρώτες κιόλας κούρσες θα ήθελα να επιδιώξω το όριο για τα 200μ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στη Ρώμη και εκεί να γίνει η αλλαγή του αρχικού πλάνου.

Ξεκινάω με το διασυλλογικό πρωτάθλημα (27-28/4) και μετά 3/5 έχω 100μ και 200μ σε ένα Bronze meeting στην Ντόχα».

Πέρα από την ατομική της προπόνηση για τα σπριντ, η Σπανουδάκη ήταν -όπως και είναι κάθε φορά- μία από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο καμπ σκυταλοδρομιών που έγινε στα τέλη του Μαρτίου στον Άγιο Κοσμά. Με δεδομένο πως γίνεται πιο συντονισμένη και εξειδικευμένη δουλειά στις σκυταλοδρομίες τα τελευταία χρόνια και πως όλα τα μέλη των ομάδων έχουν περισσότερο χρόνο για να δουλεύουν μαζί, η Σπανουδάκη επισημαίνει πως η ομάδα που υπάρχει μπορεί να διεκδικήσει μία πολύ καλή παρουσία στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου (7-12/6), το οποίο αποτελεί και στόχο όλων:

«Ανέκαθεν τα καμπ που έχουμε κάνει έχουν πάει καλά. Στο τελευταίο τώρα το Μάρτιο όλες είμασταν άψογες. Οι αλλαγές είναι πλέον αυτό που περιμέναμε και εμείς αλλά και οι προπονητές, έτσι θεωρώ. Δουλέψαμε ομαδικά, συγκεντρωμένα και θέσαμε από τώρα στόχους όλες μαζί. Έχουμε πλέον και καλές αλλαγές και γρήγορες αθλήτριες. Πιστεύω πολύ στο Ευρωπαϊκό. Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά θεωρώ μπορούμε να καταφέρουμε κάτι που έχει να γίνει χρόνια».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]