sabalenka dokic
28/01/2024
ΤΕΝΝΙΣ

Australian Open: Γελένα Ντόκιτς και Αρίνα Σαμπαλένκα ενώθηκαν για να βοηθήσουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Πηνελόπη Γκιώνη

Η όμορφη στιγμή της Γελένα Ντόκιτς και Αρίνα Σαμπαλένκα έχει εντυπωσιάσει τους φίλους του τένις σε όλο τον κόσμο και πλέον, μαζί, θα βοηθήσουν γυναίκες και παιδιά που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μία στιγμή μετά τον ημιτελικό της Αρίνα Σαμπαλένκα έναντι της Κοκό Γκοφ, στο Australian Open, ξεχώρισε αρκετά. Μετά το τέλος του αγώνα, η Σαμπαλένκα έκανε τις δηλώσεις της στην πρώην παίκτρια και πλέον δημοσιογράφο, Γελένα Ντόκιτς. Τότε, η Ντόκιτς αποφάσισε να κάνει εκείνες τις δηλώσεις να έχουν λίγη περισσότερη σημασία.

Μετά τον προημιτελικό η Ντόκιτς, αστειευόμενη σχετικά με τις εξαιρετικές επιδόσεις της Σαμπαλένκα στα τουρνουά και για το ότι μάλλον δεν ιδρώνει αφού κερδίζει εύκολα, είχε ζητήσει μία πετσέτα της αφού μάλλον είχε αρκετές: «Κερδίζεις τόσο εύκολα, που μετά βίας ιδρώνεις... Βλέπω ότι παίρνεις αυτές τις πετσέτες σε κάθε αγώνα, έχεις τουλάχιστον έναν ακόμα αγώνα οπότε τώρα μπροστά σε 15.000 ανθρώπους πρέπει να μου δώσεις μια πετσέτα γιατί έχεις πάρα πολλές». Η Σαμπαλένκα της έδωσε την πετσέτα με χαρά. Δύο μέρες αργότερα, οι συναντήθηκαν ξανά στον ημιτελικό και η Ντόκιτς ζήτησε μία ακόμη πετσέτα όμως αυτή τη φορά θα συνόδευε αυτό το αίτημα με μία όμορφη ιδεά.

«Μετά τον τελευταίο σου αγώνα μου έδωσες μια πετσέτα, είναι πολύ πολύτιμες και όλοι θέλουν μία. [...] Θα πάρω άλλη μία σήμερα. Αλλά αυτό που θέλω να κάνουμε, αν δεν έχεις αντίρρηση, είναι να σου ζητήσω να την υπογράψεις ώστε μετά να τη βγάλουμε για δημοπρασία για παιδιά και γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Είναι εντάξει αυτό;».

Η Σαμπαλένκα φυσικά και συμφώνησε, υπέγραψε τις πετσέτες και έπειτα το πλήθος τις αποθέωσε.

Η Ντόκιτς, πρώην Νο4 του κόσμου στο τένις γυναικών, έχει αποκαλύψει το δύσκολο ταξίδι ανάρρωσης από την ενδοοικογενειακή κακοποίηση που είχε δεχθεί από τον πατέρα της και έχει μοιραστεί πως έχει υποφέρει από κατάθλιψη. Παράλληλα, η ίδια δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει και για τη διαδικτυακή κακοποίηση που έχει δεχτεί αλλά και για το body shaming.

Η Ντόκιτς αποκάλυψε τη φρικτή κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της κατά τη διάρκεια της καριέρας της στο τένις στο βιβλίο της μ τίτλο «Unbreakable», μιλώντας ανοιχτά για τακτικό ξυλοδαρμό με ζώνες ή μπότες ακόμη και για ένα περιστατικό κατά το οποίο έπεσε αναίσθητη λόγω του ξυλοδαρμού.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]