panionios 1
17/03/2024
ΒΟΛΕΙ

Πανιώνιος: Η πρωταθλήτρια ομάδα βόλεϊ γυναικών γιόρτασε την ποιότητα και τη σκληρή δουλειά της

Πηνελόπη Γκιώνη

Η οικογένεια του Πανιωνίου γιόρτασε την πρόκριση της ομάδας βόλεϊ γυναικών στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, μετά από 12 χρόνια, με τις παίκτριες του Γιάννη Χαριτωνίδη να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της σεζόν αλλά και της φιέστας που είχε ετοιμαστεί ειδικά για εκείνες. Φορώντας όλες το ίδιο μπλουζάκι με τη λέξη «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», μίλησαν στο GWomen για τις στιγμές που τις έφεραν στην επιτυχία.

Πόση αξία έχει ένα μπλουζάκι; Δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα κομμάτι ύφασμα. Πώς αλλάζουν όλα, όμως, όταν αυτό το κομμάτι ύφασμα αποκτήσει και λίγη χρυσόσκονη από μία ιστορική στιγμή; Και λίγο ιδρώτα από τον κόπο και την προσπάθεια μίας οικογένειας; Και ένα δάκρυ από τη χαρά του «Τα καταφέραμε»; Και ξαφνικά το μπλουζάκι γίνεται το σύμβολο εκείνης της στιγμής και το στοιχείο αυτό που ένωσε γνωστούς με αγνώστους για να γιορτάσουν μαζί μία σημαντική επιτυχία.

panionios5

Φορώντας αυτό το μπλουζάκι, που έγραφε πάνω με μεγάλα γράμματα «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου, όλο το team που αν δεν ήταν εκεί η οικογένεια αυτή θα ήταν λειψή, φίλοι, συγγενείς, παιδιά που είναι στην οικογένεια του Πανιωνίου σε άλλα τμήματα, γιόρτασαν τη στιγμή που ο σύλλογος σφράγισε την παρουσία του ξανά στην κορυφαία κατηγορία βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα, μετά από 12 χρόνια.

panionios3

«Και του χρόνου, δηλαδή, θα παίζουν με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Θα έρχομαι σε κάθε παιχνίδι!», σχολίασαν δύο κορίτσια που σε όλο τον αγώνα δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για την ομάδα τους και να τραγουδούν ρυθμικά μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς, που βρίσκονταν στο πλευρό των κοριτσιών. Και μπορεί αυτή η φράση τους να φαίνεται απλή ή κάτι που θα σκεφτόταν ο καθένας όμως στην πραγματικότητα είναι τόσο μεγάλη, τόσο σημαντική. Μικρά κορίτσια που ονειρεύονται να παίξουν κι εκείνα μία μέρα με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, βλέπουν τον σύλλογό τους να το καταφέρνει και παίρνουν λίγη ακόμη δύναμη για να μην τα παρατήσουν και μία μέρα να βρεθούν εκείνες μέσα στο γήπεδο όσο άλλα κορίτσια τις βλέπουν ως πρότυπα.

Οι πρωταγωνίστριες, με ένα πηγαίο χαμόγελο στο πρόσωπό τους, πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους και μίλησαν στο GWomen για την επιτυχία που έφεραν μετά από πολύ κόπο και την καθοδήγηση του Γιάννη Χαριτωνίδη στην ομάδα.

panionios2

Η αρχηγός της ομάδας, Ιωάννα Καρέλια, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την κατάκτηση του κυπέλλου. Θέλω να ευχαριστήσω όλες μου τις συμπαίκτριες και το τεχνικό τιμ, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να αφιερώσω όλες μας τις νίκες καθώς και το κύπελλο στη μητέρα μου, που είναι η Νο1 οπαδός μου. Μας έβλεπε και σήμερα.

Για την ώρα προσπαθούμε να απολαύσουμε το παρόν. Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που αυτός ως σύλλογος βρισκόταν στην πρώτη κατηγορία οπότε τώρα θέλουμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή. Ο κόσμος βρίσκεται μαζί σας και μας βοηθάει πάρα πολύ».

 anatiemi

Επειτα, η Βραζιλιάνα πασαδόρος Ανα Τιέμι τόνισε: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι από έξω θα νομίζουν ότι ήταν εύκολο, επειδή δεν χάσαμε κανέναν αγώνα. Όμως εμείς δεν χάσαμε γιατί είμαστε πολύ συγκεντρωμένες και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να είμαστε εδώ σήμερα και να πανηγυρίσουμε έτσι. Για μένα είναι χαρά να δίνω την ευκαιρία στην ομάδα μου να βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

Είμαστε πραγματικές πολεμίστριες, είμαστε μαχήτριες γιατί ειλικρινά είμαστε πολύ κουρασμένες πλέον αλλά τα καταφέραμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε κάθε στιγμή και σε κάθε στιγμή της χρονιάς που ήμασταν μαζί, παίζαμε σαν ομάδα και είμαι πραγματικά χαρούμενη που τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε».

panionios2

Η λίμπερο της ομάδας, Ξένια Κακουράτου, συμπλήρωσε στα παραπάνω: «Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενη στην ομάδα ήξερα από την αρχή ότι ο στόχος είναι να ανέβει η ομάδα, αλλά κανείς μας δεν ήταν βέβαιος ότι θα κάνουμε τόσο καλή πορεία και θα είμαστε αήττητες. Κι αυτό νομίζω είναι που κάνει το διαφορετικό φέτος και χαιρόμαστε πολύ περισσότερο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και την ποιότητά μας την έχουμε δείξει και έχει διάρκεια, αυτό κρατάμε.

Αρκετά κορίτσια από το ρόστερ, και εγώ προσωπικά, παίζαμε στο υψηλότερο επίπεδο οπότε για εμάς είναι συνήθειά μας να παίζουμε δυνατά παιχνίδια. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι πως 12 χρόνια είχε η ομάδα να ανέβει στην πρώτη κατηγορία και αυτό από μόνο του είναι τέλειο.

Φέτος, επειδή όλα τα τμήματα του συλλόγου είναι για άνοδο, οι οπαδοί έχουν μοιραστεί όμως μας έκαναν την τιμή να έρθουν και τους ευχαριστούμε και τους περιμένουμε του χρόνου να είναι κοντά μας σε κάθε παιχνίδι».

panionios4

Τέλος, η διαγώνια της ομάδας Αντζελα Παπά και η ακραία Ελενα Μιλεντίγιεβιτς, είπαν αυτό που "έλεγε" και το πρόσωπό τους: το πόσο χαρούμενες είναι!

«Αυτό που έχει συμβεί σήμερα είναι εκπληκτικό. Όλη χρονιά ήταν εκπληκτική φέτος. Να τελειώνεις μια χρονιά αήττητος και να παίρνεις και το πρωτάθλημα νομίζω είναι ότι καλύτερο έχω ζήσει μέχρι στιγμής στο βόλεϊ. Ο κόσμος Πανιωνίου είναι δίπλα μας στα παιχνίδια, είμαστε πολύ χαρούμενες γι’ αυτό.

Νομίζω ότι όλες είμαστε χαρούμενες που ο Πανιώνιος βρίσκεται ξανά στην πρώτη κατηγορία. Από ‘κει και πέρα θέλουμε να ανεβάσουμε τον πήχη πολύ ψηλά και από του χρόνου θα δούμε πώς θα κυλήσει η χρονιά».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]