danae zenounllari

Δανάη Ζενουνλλάρι

Info

Ημερομηνία γέννησης

23 Οκτωβρίου 2006

Άθλημα

Πυγμαχία

Προπονητής

Αλέξανδρος Τσανικίδης

Η νεαρή πρωταθλήτρια της πυγμαχίας, Δανάη Ζενουνλλάρι, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει στα 16 της να έχει μετάλλια σε ευρωπαϊκά ηλικιακά πρωταθλήματα και παγκόσμια κύπελλα, με τελευταία διάκριση το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (60κ.). Η ίδια είναι και τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Για να κατακτήσει τον στόχο της τα τελευταία 9 χρόνια οι γονείς της έκαναν καθημερινά διπλά δρομολόγια για να προπονηθεί και έγιναν οι μεγάλοι χορηγοί της, για τα έξοδα μετακινήσεις τηςς σε όλες αυτές τις διοργανώσεις και τις προετοιμασίες της.

Η ίδια δήλωσε, σχετικά με το πρόσφατο μετάλλιό της: «Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που εκπροσωπώ αυτό το εθνόσημο και δεν γυρνάω με άδεια χέρια στην Ελλάδα αλλά με ένα μετάλλιο. Με σκληρή προπόνηση κατάφερα να φτάσω μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Τα εμπόδια ήταν αρκετά πριν αναχωρήσω για τον αγώνα μου, αλλά με έκαναν πιο δυνατή και με οδήγησαν στο να φέρω αυτήν τη σπουδαία διάκριση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους προπονητές της Εθνικής ομάδας. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καινούργιο μου δάσκαλο, Αλέξανδρο Τσανικίδη, για τη στήριξη του και τον χρόνο του που μου αφιέρωσε καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην οικογένεια μου, τον πατέρα μου, την μητέρα μου και τον αδερφό μου που καθημερινά κάνουν αγώνα για να στηρίξουν το όνειρο μου.

Από εδώ και πέρα ο στόχος μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Ο δρόμος που με περιμένει είναι δύσκολος αλλά εγώ είμαι έτοιμη να δουλέψω σκληρά με αφοσίωση και προσήλωση μαζί με τον προπονητή μου».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]