Μίκελ Χάνσεν: Αποσύρεται από το χάντμπολ ο Δανός σούπερ σταρ

Δημήτρης Ντζάνης
 Ο Μίκελ Χάνσεν ανακοίνωσε την απόχωρησή του από το χάντμπολ

bet365

Ένας θρύλος για τον παγκόσμιο αθλητισμό, ο Δανός, Μίκελ Χάνσεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, με την ελπίδα αυτή να έρθει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ένας αθλητής θρύλος όχι μόνο στο άθλημά του, αλλά στα σπορ, ο Μίκελ Χάνσεν, αποφάσισε πως έφθασε η ώρα να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο 36χρονος Δανός, που σημάδεψε όσο ελάχιστοι το χάντμπολ, γνωστοποίησε την απόφασή του την Τετάρτη (3/4) σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο σημερινός του σύλλογος, η Άαλμποργκ Χάντμπολντ.

«Εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, έχω το προνόμιο να ζω από το άθλημα που αγαπώ. Έχω εκπροσωπήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Πάντα έλεγα ότι ήθελα να σταματήσω τη μέρα που το έργο, η χαρά και η αφοσίωση δεν ήταν πια εκεί.

Αλλά πιστεύω επίσης ότι έχω φτάσει σε ένα μέρος όπου μπορώ να νιώσω ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που με τραβούν. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι ότι αυτό το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου στον παίκτη», είπε ο Χάνσεν.

Ο Χάνσεν θέλει να βάλει τέλος στην καριέρα του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, υπό την προϋπόθεση ότι θα κληθεί από τον Δανό προπονητή Νικολάι Γιάκομπσεν στο τελικό ρόστερ, καθώς ταλαιπωρείται από τρυματισμό στη βουβωνική χώρα και προσπαθεί να επανέλθει.

Μια πορεία γεμάτη τίτλους

Μαζί με τον Νίκολα Καράμπατιτς είναι οι πλέον αναγνωρίσιμοι παίκτες για το άθλημα, ακόμα και από αυτούς που δεν έχουν άμεση επαφή με το χάντμπολ. Ο Χάνσεν, με σήμα κατατεθέν τα μακριά μαλλιά και την κορδέλα σε αυτά, έχει μια ονειρεμένη πορεία.

Άρχισε να παίζει χάντμπολ στη γενέτειρά του, το Χέλσινγκοργκ από την ηλικία των 10 ετών. Ο νεαρός αριστερός ίντερ, υπέγραψε στην GOG το 2005 ως ο πρώτος του σύλλογος και συνέχισε για δύο χρόνια στη Μπαρτσελόνα και άλλα δύο στην Κοπεγχάγη.

Ακολούθησε η 10ετή παρουσία του στην Παρί Σεν Ζερμέν, πριν επιστρέψει το 2022 στην Άαλμποργκ Χάντμπολντ.

Πέρασε 10 χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν, πριν επιστρέψει στη Δανία, στην Άαλμποργκ το 2022. Σε συλλογικό επίπεδο πανηγύρισε 33 τίτλους και το παράδοξο είναι ότι σε αυτούς δεν υπάρχει ο τίτλος του Champions League.

Ο Χάνσεν έκανε ντεμπούτο στην εθνική ομάδας της Δανίας, το 2007 και από τότε μετρά 1.350 γκολ σε 266 εμφανίσεις.

Ανακηρύχθηκε MVP στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όταν οδήγησε τη Δανία στο χρυσό μετάλλιο, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Στη συλλογή του έχει τρία χρυσά μετάλλια (2019, 2021, 2023) και δύο ασημένια μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα. Τρεις φορές επιλέχθηκε ως MVP σε παγκόσμια πρωταθλάματα και είναι πρώτος σκόρερ σε τελικές φάσης, με 356 συνολικά γκολ.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας το 2024, ο Χάνσεν σημείωσε με 35 γκολ, έφθασε συνολικά στα 296 συνολικά και έγινε ο αρχισκόρερ στα Euro, ξεπερνώντας τον Ισλανδό, Βάλουρ Σίγκουρντσον και τον Νίκολα Καράμπατιτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα