Ολυμπιακός: Οι Σάββας και Σλίσκοβιτς 108 γκολ στον δρόμο για τους τελικούς στο EHF European Cup

Ολυμπιακός: Οι Σάββας και Σλίσκοβιτς 108 γκολ στον δρόμο για τους τελικούς στο EHF European Cup

Δημήτρης Ντζάνης
O Σάββας Σάββας πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό στο EHF European Cup

bet365

Ο Σάββας Σάββας και ο Ιβάν Σλίσκοβιτς είναι τα πρώτα «κανόνια» για τον Ολυμπιακό στην πορεία του μέχρι τους τελικούς στο EHF European Cup. Η 4άδα που έχει σημειώσει τα 176 από τα 321 γκολ των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση.

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού έγραψε τη δική της ιστορία, ξεπερνώντας το εμπόδιο και της Φερεντβάρος εξασφάλισε την παρουσία του στους τελικούς του EHF European Cup.

Στην πρώτη τους παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο την ισλανδική Βαλούρ στα διπλά παιχνίδια (18 ή 19 Μαΐου και 25 ή 26 Μαΐου).

Ο Ολυμπιακός έφθασε στους τελικούς με απολογισμό εννέα νικών και μιας ισοπαλίας, αυτή με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

H Βαλούρ από τη δική της πλευρά, είναι η μοναδική ομάδα με νίκες στη διοργάνωση στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει, καθώς άρχισε τη δική της πορεία από τον 1ο γύρο.

Στα 61 γκολ ο Σάββας, στα 47 ο Σλίσκοβιτς

Στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ο Ολυμπιακός διέθετε στη φαρέτρα του ένα τρομερό δίδυμο στη θέση των ίντερ, τον Σάββα Σάββα και τον Ιβάν Σλίσκοβιτς, που τράβηξαν επιθετικά την ομάδα.

sliskovic
O Ιβάν Σλίσκοβιτς



Οι παίκτες ανακοινώθηκαν από τον Ολυμπιακό με διαφορά 24 ωρών τον Ιούλιο του 2023 και μαζί με τον επίσης νεοφερμένο Σλοβένο πίβοτ, Μίχα Κάβτσιτς, αλλά και τον Δημήτρη Τζηρά, που επίσης επέστρεψε στην ομάδα, είναι αυτοί που έδωσαν τεράστια επιθετική ώθηση.

Ο Σάββας Σάββας, που άρχισε την καριέρα του στη Δράμα 1986, πριν από 10 χρόνια έκανε το μεγάλο άλμα παίζοντας στη Γερμανία και επαναπατρίστηκε για χάρη του Ολυμπιακού. Και στην πρώτη του χρονιά στα «ερυθρόλευκα» ο 27χρονος διεθνής αριστερός ίντερ θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

Ο Σάββας έχει πετύχει 61 γκολ στα 10 παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση, σκοράροντας με ποσοστό επιτυχίας 60,4% (61/101) και χρειάζεται άλλα δύο για να ξεπεράσει στην 1η θέση τον Αργεντινό, Τόμας Βαλεντίν Κανέτε της ιταλικής Μπρίξεν.

Ο 32χρονος Ιβάν Σλίσκοβιτς έχει 47 γκολ και βρίσκεται στην 7η θέση των σκόρερ, με ποσοστό ευστοχίας στα 69,1% (47/68).

top10


Αρκετά ψηλά βρίσκονται δύο ακόμα «ερυθρόλευκοι», ο Κάβτσιτς και ο Τζηράς, που έχουν από 34 γκολ και βρίσκονται στην 20ή θέση. Αυτή η 4άδα έχει πετύχει τα 176 από τα 321 γκολ που έχει συνολικά ο Ολυμπιακός στη φετινή του πορεία.

kavcic
Ο Μίχα Κάβτσιτς

Από τη Βαλούρ, μέσα στo Top 10 των σκόρερ βρίσκεται ο Γκούναρ Όσκαρσον με 50 γκολ σε 10 αγώνες, με ποσοστό ευστοχίας στο 61,7% (50/81), που τον φέρνουν στην 5η θέση.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα