Πρεμιέρα στα play off με την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καματερό

Δημήτρης Ντζάνης
Πρεμιέρα στα play off με την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Καματερό

bet365

Tα play off αρχίζουν στη Handball Premier με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Κυπελλούχο και φορμαρισμένο ΠΑΟΚ στο Καματερό.

Στο πιο σημαντικό της κομμάτι για την ανάδειξη του πρωταθλητή μπαίνει η Handball Premier.

H αρχή γίνεται από το γυμναστήριο του Καματερού, με την ΑΕΚ (2η στην κανονική περίοδο) να φιλοξενεί τον Κυπελλούχο, ΠΑΟΚ (3ος στην κανονική περίοδο), το Σάββατο (20/4, 16:00, ΑΕΚACΤV) στην πρώτη τους συνάντηση για τα ημιτελικά των play off.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει το μειονέκτημα της έδρας, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας κατακτήσει πρόσφατα το Κύπελλο Ελλάδος, μετρά οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια του, με τελευταία αυτή απέναντι στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με 26-21 πριν από μία εβδομάδα, υποχρεώνοντας τους «ερυθρολεύκους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά τρέχει και αυτή ένα σερί εξι συνεχόμενων νικών, με τελευταίες ήττες να προέρχονται από τη Δράμα στις 25 και 28 Φλεβάρη για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Ενωση στερείται της φυσικής της έδρας, καθώς η αίθουσα «Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες χωρίς όμως θεατές εξ αιτίας των προβλημάτων ασφάλειας της εγκατάστασης.

Η ΑΕΚ νίκησε και στα δύο παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 29-24 στη Θεσσαλονίκη (11/10) και 29-22 στο ΟΑΚΑ (17/2), ενώ η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις δύο νίκες.

«Τα πλέι οφ. Είναι μία νέα διοργάνωση στην κυριολεξία. Αυτό απαιτεί να κάνουμε περισσότερα σε όλους τους χώρους του παιχνιδιού. Αυτό είναι το… τίμημα που έχεις να πληρώσεις, εάν θες να τα καταφέρεις στο τέλος της διαδρομής.

Συγχαρητήρια στη διοίκηση που μας βρήκε ένα γήπεδο, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε την στήριξη των οπαδών μας. Για εμάς είναι ιδιαίτερα στενάχωρο να παίζουμε σε άδειο γήπεδο στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για τους φιλάθλους μας, με ενθουσιασμό και συνέπεια. Διψάμε για να τους δώσουμε χαρές» είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Φρεντερίκ Μπουζόν.

«Θεωρώ ότι θα γίνει μία μεγάλη μάχη. Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της εβδομάδας γι' αυτό το παιχνίδι. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν φαβορί, έχουμε ίσες πιθανότητες απέναντι στην ΑΕΚ να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Πιστεύω ότι ο πρώτος αγώνας θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια, ωστόσο ακόμα και αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες, γι' αυτό θα πρέπει να δείξουμε περισσότερη ποιότητα στον χρόνο, για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς» είπε ο δεξιός εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Νίκος Τζωρτζίνης.


Το άλλο ημιτελικό ζευγάρι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Δράμα θα αρχίσει σίγουρα στις 15 Μαΐου, και η συνέχειά του θα διαμορφωθεί ανάλογα με την πρόκριση ή όχι των «ερυθρόλευκων» στους διπλούς τελικούς του EHF European Cup. To βέβαιο είναι ότι το ζευγάρια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 27 ή 28 Απριλίου.

Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στην Α1 γυναικών

Πέφτει η αυλαία στην κανονική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον εστιάζεται στη διεκδίκηση της 4ης θέσης ανάμεσα σε τρεις ομάδες, που οδηγεί στα play off.

Η Αναγέννηση Αρτας φιλοξενείται από την πρωτοπόρο Νέα Ιωνία και έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την 3η θέση, αλλά θα είναι στην 4η θέση αν το Πανόραμα ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ.

Το Πανόραμα αν κάνει την έκπληξη και νικήσει, θα πάρει την 4η θέση και θα παίξει στα πλέι οφ, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Αναγέννησης,

Τέλος, η Πυλαία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της νίκης, με αντίπαλο τον Κορυδαλό και με αυτή θα είναι στην 3η θέση,

Το πρόγραμμα

  • Νέας Ιωνίας 16:00, ΟΦΝ Ιωνίας- Αναγέννηση Άρτας
  • Πανοράματος 16:00, ΑΕΠ Πανόραμα- ΠΑΟΚ
  • «Γ. Χαλκίδης» 16:00, ΑΟΔ Κορυδαλλού- Πυλαία
  • ΟΑΚΑ 18:00, ΑΕΚ- ΓΑΣ Καματερού

Κυριακή 21 Απριλίου

  • Βύρωνα 16:00, Αθηναϊκός- Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

Βαθμολογία
1.Ν. Ιωνία 32
2.ΠΑΟΚ 30
3.Πυλαία 24
4.Αναγέννηση Άρτας 24
5.Πανόραμα 22
6.Καματερό 14
7.ΑΕΚ 12
8.Μέγας Αλέξανδρος 6
9.Αθηναϊκός 6
10.Κορυδαλλός 0


@Photo credits: INTIME, Στέλιος Βολιτάκης
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα