Χειμερινά σπορ: Ακτιβιστές εισέβαλαν σε πίστα εν ώρα αγώνων σκι και Νορβηγός παγκόσμιος πρωταθλητής πήγε να τους επιτεθεί

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Κριστόφερσεν πάει να επιτεθεί σε άτομο

bet365

Απίστευτες σκηνές στην Αυστρία κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου κυπέλλου αλπικού σκι, καθώς ακτιβιστές μπήκαν στη πίστα και πετούσαν μπογιά, την ώρα που αγωνιζόταν ο Νορβηγός Χένρικ Κριστόφερσεν.

Η απερίσκεπτη ενέργεια των ακτιβιστών (θα μπορούσε να χτυπήσει κάποιος πολύ σοβαρά) έκανε έξαλλο τον Κριστόφερσεν, ο οποίος, αφού οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους εισβολείς, πήγε να τους ορμήξει καθώς αποχωρούσαν.

Ηταν τόσο οργισμένος που χρειάστηκε να τον συγκρατήσουν αρκετά άτομα προκειμένου να μην πλησιάσει σε απόσταση… βολής.

Ο Κριστόφερσεν, παγκόσμιος πρωταθλητής και κορυφαίος Νορβηγός σκιέρ, εξαιτίας των ακτιβιστών βρέθηκε στην 7η θέση του αγώνα, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο που σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή. Μαζί με έναν ακόμη αθλητή, άρχισαν να πετούν με δύναμη χιονόμπαλες προς τους ακτιβιστές, με μία από αυτές να πετυχαίνει στο κεφάλι έναν εξ αυτών!

«Είναι εξοργιστικό. Πες ό,τι πιστεύεις, πήγαινε ψήφισε και προσπάθησε να αλλάξεις από εκεί τα πράγματα. Μην καταστρέφεις άλλους. Είναι αηδιαστικό» είπε αρχικά ο Κριστόφερσεν.

«Η σημερινή κατάσταση φέρνει διαφορετικές απόψεις, αλλά αν νιώθω ότι με αδικούν, θα αντιδράσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλίμα είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Ομως το να διακόψεις ένα event, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος, ούτε ο χρόνος και το μέρος. Τουλάχιστον τέσσερις αθλητές είδαν τον αγώνα τους να καταστρέφεται» πρόσθεσε.

 

Τελευταία Νέα