Team Hellas: Επεσε αυλαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων, ξεχώρισε ο Βουγιούκας

χειμερινοι ολυμπιακοι αγωνες νεων

bet365

Ολοκληρώθηκαν με την Τελετή Λήξης οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νεών 2024 στην πόλη Gangwon της Νότιας Κορέας.

Με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Νέων στη Νότια Κορέα με τον Απόστολο Βουγιούκα να ξεχωρίζει από πλευράς Εθνικής.

Ο Απόστολος Βουγιούκας ξεχώρισε με την 38η θέση στο Super-G σε σύνολο 54 αθλητών. Ο ίδιος συμμετείχε στο Σύνθετο Αλπικό όπου κατέλαβε την 32η θέση στο γιγαντιαίο σλάλομ και την 27η στο σλάλομ και κατέλαβε την 27η θέση στη γενική. O Απόστολος Βουγιούκας στην Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση στο Αλπικό Σκι έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση και τερμάτισε στην 33η θέση ενώ στο αλπικό σκι τερμάτισε στην 29η θέση με 1:50.52, έχοντας πάρει την 43η θέση στην πρώτη κατάβαση και την 29η στη δεύτερη.

βουγιουκας

Οι Ελληνες αθλητές των Δρόμων Αντοχής συμμετείχαν στο Ατομικό Σπριντ στην προκριματική φάση, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Gangwon 2024. Η Χριστίνα Ρόζα κατέλαβε τη 52η θέση και η Γεωργία Τσιάρκα την 61η. Ο Ευάγγελος Αθανασίου και ο Ιωαννης Γεωργάκης κατέλαβαν την 71η και 72η θέση αντίστοιχα. Κανείς από τους αθλητές δεν προκρίθηκε στη συνέχεια. Στα 7.5χλμ κλασική τεχνική η Χριστίνα Ρόζα κατέλαβε τη 66η θέση και η Γεωργία Τσιάρκα την 69η. Ο Ιωάννης Γεωργάκης και ο Ευάγγελος Αθανασίου κατέλαβαν την 75η και 77η θέση αντίστοιχα.

χειμερινοι ολυμπιακοι νεων

Eξι αγόρια και κορίτσια αγωνίστηκαν στο δίαθλο. Κατερίνα Βαΐκου και Βασίλης Ροσενλής κατέλαβαν την 30ή θέση στη μικτή σκυταλοδρομία ενώ τερμάτισαν 83η και 86ος στα 10χλμ. ατομικό την προηγούμενη μέρα. Στο ίδιο αγώνισμα η Μαρία Δήμητρα Τσιάρκα τερμάτισε 89η, η Λυδία Τσιάτσιου 92η, ο Ιωάννης Αναστασιάδης 85ος και ο Αντώνης Προδρομίδης 97ος. Στην Ταχύτητα του Διάθλου που συμμετείχε όλη η ομάδα, τις καλύτερες θέσεις έφεραν η Μαρία Τσιάρκα και ο Βασίλης Ροσενλή με 73η και 85η θέση.

Στην Μικτή Σκυταλοδρομία του Διάθλου η Ελλάδα κατέλαβε την 22η θέση. Η Όλγα Σταφυλίδου στο Ελεύθερο Σκι τερμάτισε στην 19η θέση, ενώ η Μαργαρίτα Ζωγράφου λόγω τραυματισμού στην προπόνηση δεν συμμετείχε τελικά στην Χιονοσανίδα.

χειμερινοι ολυμπιακοι νεων

Η Θεοπίστη Γεωργιάδου στη Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση δεν τερμάτισε στη δεύτερη διαδρομή και έτσι μηδενίστηκε ενώ στο αλπικό σκι κατέλαβε την 40η θέση με 2:07.85 συνολικό χρόνο, έχοντας πάρει την 55η θέση στην πρώτη διαδρομή και την 40η στη δεύτερη.

Τελευταία εμφάνιση για την Team Hellas από την ομάδα των Δρόμων Αντοχής στη Μικτή Σκυταλοδρομία 4×5χλμ. που τερμάτισε στην 22η θέση.

Την ομάδα αποτελούσαν οι Χριστίνα Ρόζα, Γεωργία Τσιάρκα, Βαγγέλης Αθανασίου και Ιωάννης Γεωργάκης.

χειμερινοι ολυμπιακοι νεων

Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Λήξης ήταν οι Χριστίνα Ρόζα και Ιωάννης Γεωργάκης.

@Photo credits: (c) 2024 – International Olympic Committee / Luiza Moraes – All Rights Reserved. In partnership with ANOC // ΕΟΕ
 

Τελευταία Νέα