Καλλιτεχνικό πατινάζ: Η Βαλίεβα έριξε το θετικό δείγμα στον… παππού της και μια σανίδα κοπής

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Βαλίεβα

bet365

Λεπτομέρειες για την απολογία της Καμίλα Βαλίεβα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με την νεαρή Ρωσίδα να μην πείθει τους δικαστές.

Μετά τη γνωστοποίηση του 4ετους αποκλεισμού της Καμίλα Βαλίεβα, έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από την απολογία που έδωσε η νεαρή πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Σύμφωνα με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) η Βαλίεβα έριξε την ευθύνη για το κρούσμα ντόπινγκ σε ένα… επιδόρπιο με φράουλα που ετοίμασε ο παππούς της στην σανίδα κοπής που χρησιμοποιούσε για να συνθλίβει τα φαρμακευτικά χάπια του.

Σύμφωνα με το CAS, η Βαλίεβα ισχυρίστηκε ότι η απαγορευμένη ουσία εισήλθε στο σώμα της μέσω της κατανάλωσης του γλυκού που ετοίμασε ο παππούς της σε μια σανίδα που χρησιμοποιούσε για να συνθλίβει τα χάπια του και τα οποία περιείχαν την ουσία TMZ.

«Η επιτροπή του CAS διαπίστωσε ότι αυτή η εξήγηση δεν επιβεβαιώνεται από κανένα συγκεκριμένο στοιχείο και ότι η αθλήτρια δεν είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν παραβίασε τους κανόνες ντόπινγκ σκόπιμα», υπογράμμισε το CAS.

«Από αυτή τη βάση, και σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες, η ιδιότητα του "Προστατευόμενου Ατόμου" που μπορούσε να απολαύσει η αθλήτρια, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και βάσει των περιορισμένων στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στην αρχή της υπόθεσης, δεν είναι πλέον εφαρμόσιμα στην κατάστασή της».

Το CAS συνέχισε λέγοντας ότι καθώς η Βαλίεβα απέτυχε να αποδείξει την αθωότητά της, δεν υπήρχε βάση να της συμπεριφερθεί διαφορετικά από έναν ενήλικα αθλητή.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αγωνιστικά αποτελέσματα της Βαλίεβα από την ημερομηνία της παράβασης ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό αγώνισμα κατά τους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022. Η Ρωσία δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης να της αφαιρεθεί το μετάλλιο.

 

Τελευταία Νέα