Εννιά Ράλι για αρχή στο WRC

Νίκος Τσιώκος
Εννιά Ράλι για αρχή στο WRC
Εννιά αγώνες, που έχουν συμβόλαια, εγκρίθηκαν από την Επιτροπή της FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αρχικά, ενώ στόχος είναι το καλεντάρι να παραμείνει το ίδιο.

Αργά ή γρήγορα θα συμπληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, το καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2016. Ο υποστηρικτής του σπορ, Όλιβερ Σιέσλα, πρότεινε για αρχή εννιά χώρες να συμπεριληφθούν στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς.

Ο λόγος για τα Ράλι των Μόντε Κάρλο, Σουηδίας, Αργεντινής, Αυστραλίας, Φινλανδίας, Ιταλίας, Μεξικού, Πολωνίας και Ισπανίας, με τα δύο πρώτα να έχουν και ημερομηνίες (21-24/1 και 12-14/2), που έχουν πολυετή συμβόλαια με τη διοίκηση του WRC.

Αυτά εγκρίθηκαν από την Επιτροπή της FIA στη συνεδρίαση στο Παρίσι και αναμένεται να εγκριθούν και από Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Βέβαια, θα προταθούν και οι υπόλοιπες χώρες για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο ή και πιο νωρίς, αφού στόχος είναι να μην αλλάξει κάτι στο υπάρχον, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σιέλσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!