Σώστε τα παιδιά (video)!

Πάνω από 500 παιδιά χάνουν κάθε ημέρα τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα σε όλον τον κόσμο. Το συγκλονιστικό βίντεο της FIA καταγράφει απίστευτες σκηνές και προβληματίζει!
Με ένα συγκλονιστικό βίντεο του Λουκ Μπεσόν προσπαθεί, να ευαισθητοποιήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA την κοινή γνώμη για τους κινδύνους, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά όταν κυκλοφορούν στον δρόμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας WHO αναφέρει, ότι κάθε ημέρα πέφτουν πάνω 500 παιδιά θύματα των τροχών σε όλον τον πλανήτη, ενώ τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν την υπ’ αριθμόν Ένα αιτία θανάτου στις ηλικίες από 15 έως 29 ετών. Αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, τότε θα γίνουν σύντομα η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου και στις μικρότερες ηλικίες μεταξύ 5 και 14 ετών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ.
Το βίντεο καταγράφει συνειδητά μετακινήσεις παιδιών με τα πόδια στη Νότια Αφρική και στο Παρίσι, δηλαδή σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Στην πρώτη περίπτωση κινδυνεύουν τα παιδιά κυρίως από την έλλειψη υποδομών, για παράδειγμα τα βλέπουμε να προσπαθούν να διασχίσουν σαν κασκαντέρ έναν δρόμο υψηλών ταχυτήτων χωρίς διαβάσεις και φανάρια. Στο Παρίσι ωστόσο, που εκπροσωπεί τον «πολιτισμένο κόσμο», οι κίνδυνοι για τα παιδιά προέρχονται κατά πρώτο λόγο από την πυκνή κυκλοφορία των οχημάτων.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει όμως ένας κοινός παρονομαστής, δηλαδή η ίδια η ζωή των παιδιών μας.
Συνιστούμε σε όσους έχουν γερά νεύρα, να δουν το βίντεο του Μπεσόν μέχρι τέλους, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με πραγματικές σκηνές φρίκης σε δρόμους της Αφρικής, όπου τα παιδιά σκοτώνονται σαν μυρμήγκια.
Στην ιστοσελίδα www.savekidslives2015.org μπορείτε επίσης να υπογράψετε και να υποστηρίξετε την καμπάνια για καλύτερη προστασία των παιδιών σε όλους τους δρόμους του πλανήτη! Στόχος είναι να μαζευτούν 1.000.000 υπογραφές και μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει ο αριθμός τους τις 900.000!
Εγώ ήμουν ο υπ’ αριθμόν 901.082 υπογράφων και το…καταχάρηκα!
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!