Πρώτη στην Ελλάδα η Nissan

Η επιλογή της Nissan να αναδείξει τα SUV της γκάμας της σε αιχμή του δόρατος των πωλήσεων, της επέτρεψε να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη και στη χώρα μας.
Εντός, οι τρεις πρώτοι μήνες του 2016 βρήκαν τη Nissan στην πρώτη θέση των πωλήσεων με μερίδιο 11,8% και ταξινομήσεις 1.812 αυτοκινήτων. Η πρωτιά κερδήθηκε κυρίως κατά το μήνα Μάρτιο, όπου ένα «ράλι» ταξινομήσεων 1.245 αυτοκινήτων, απέφερε ένα κολοσσιαίο μερίδιο αγοράς 19,7%. Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας αυτής οφείλεται στο Qashqai, από το οποίο έχουν διατεθεί 500 τους τρεις πρώτους μήνες και το οποίο παραμένει το πρώτο σε ταξινομήσεις μοντέλο της δημοφιλούς κατηγορίας C της ελληνικής αγοράς.
Στο ευρωπαϊκό πεδίο η Nissan κατέγραψε την καλύτερη επίδοση πωλήσεων στην ιστορία της, με 710.321 αυτοκίνητα για το οικονομικό έτος του 2015 (που λήγει στις 31 Μαρτίου). Επιπλέον, οι πωλήσεις της μάρκας στη Δ. Ευρώπη έφτασαν τα 621.910 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 9,4% σε σχέση με το 2014, όντας το υψηλότερο νούμερο πωλήσεων στην ιστορία της.
Όπως και στη χώρα μας, έτσι και στην Ευρώπη εξέχουσα θέση στις πωλήσεις κατέχει το Qashqai, με πάνω από 250 χιλιάδες νέους ιδιοκτήτες να το επιλέγουν το 2015. Επιπλέον, το νέο NP300 NAVARA αρχίζει να ενισχύει σημαντικά τις πωλήσεις της μάρκας, ενώ και το Pulsar σημειώνει μια αξιόλογη πορεία.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!