Ποιό νησί άλλαξε όνομα για ένα αυτοκίνητο; (video)

Ποιό νησί άλλαξε όνομα για ένα αυτοκίνητο; (video)
Στις 6 Μαΐου, το νησί Kodiak στην Αλάσκα άλλαξε την ονομασία του σε Kodiaq, για να τιμήσει το νέο SUV της Skoda που τιμά την πόλη με την ονομασία του.

Ελπίζουμε να μην μπερδευτήκατε με όλες αυτές τις αλλαγές σε ονόματα, αλλά η ιστορία έχει ως εξής: Η Skoda ονομάτισε το νέο της μεγάλο SUV, που αναμένεται να παρουσιαστεί το δεύτερο εξάμηνο του 2016, Kodiaq. Η ονομασία προέρχεται από ένα νησί στην Αλάσκα, στο οποίο ζει κατά χιλιάδες άτομα η ομώνυμη καφέ αρκούδα που συμβολίζει την αντοχή, τη δύναμη και την ταχύτητα, αξίες που η Skoda έχει ενσωματώσει στο νέο της μοντέλο.

Ωστόσο, τόσο το νησί όσο και η αρκούδα ονομάζονται Kodiak, ενώ το νέο μοντέλο της Skoda, Kodiaq.

Γοητευμένη η δήμαρχος του νησιού από την απόφαση της τσέχικης εταιρείας να κάνει γνωστό το μικρό νησί της σε όλο τον κόσμο μέσω του νέου της μοντέλου, αποφάσισε μαζί με τους κατοίκους να αλλάξουν για μια ημέρα το όνομα του νησιού και της πόλης τους από Kodiak, σε Kodiaq.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί όλος ο πληθυσμός του νησιού και να βοηθήσει στο αλλαχτούν πινακίδες, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές, με το νέο όνομα.

Οι κάτοικοι του απομονωμένου αυτού νησιού, φαίνεται ότι βρήκαν αρκετά διασκεδαστική αυτή την αλλαγή, καθώς συμμετείχαν μαζικά και με πολύ θετική διάθεση στην αλλαγή του ονόματος, που φυσικά δεν θα διαρκέσει για περισσότερο από μια ημέρα.

Έτσι το τερπνόν, δηλαδή η διαφήμιση του νησιού Kodiak, συνδυάζεται με το ωφέλιμο, δηλαδή τη διαφήμιση του νέου SUV της Skoda.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!