Downsizing και στο Jeep Wrangler;

Downsizing και στο Jeep Wrangler;
Οι απαιτήσεις των καιρών δεν κάνουν διακρίσεις και το χαρακτηριστικότερο μοντέλο της Jeep καλείται να «υποταχθεί» στις νέες τάσεις.

Το Wrangler είναι το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της Jeep και μαζί με εκείνο, πήγαιναν «πακέτο» και οι κινητήρες μεγάλου κυβισμού, που έφταναν έως και τα σχεδόν 4.0 λίτρα. Το σήμερα όμως δεν επιτρέπει τέτοιου είδους «γενναιοδωρίες» στον κυβισμό και όπως όλα δείχνουν, θα υποκύψει στην τάση των μικρότερων τούρμπο που εξοπλίζουν πλέον σχεδόν όλα τα μοντέλα.

Έτσι κι αλλιώς, το Wrangler βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς φτάνει η ώρα αντικατάστασής του με την νέα του γενιά, οπότε είναι η ιδανική στιγμή για την υπέρβαση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα εφοδιαστεί με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων που ονομάζεται Hurricane, ο οποίος μπορεί να φτάσει ακόμη και κοντά στους 300 ίππους!

Το συγκεκριμένο μοτέρ είναι αλουμινένιο, διαθέτει Twin-Scroll τουρμπίνα, άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι αρκετά σύγχρονο. Μάλιστα, περιμένουμε να συνδυαστεί και με ένα αυτόματο κιβώτιο με οκτώ σχέσεις για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου!

Από τα παραπάνω, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι από τη Jeep, οπότε ακόμα περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η έλευση του μικρότερου τούρμπο κινητήρα δεν σημαίνει ότι θα «εκθρονίσει» τα μεγαλύτερα σύνολα, που θα συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά στην γκάμα. Πάντως, για την επόμενη γενιά Wrangler, υπάρχουν αρκετά πλάνα. Μια υβριδική έκδοσή του είναι εντός σχεδίων, όπως και μια έκδοση «αγροτικού» (Pick-Up), με την τελευταία να έχει επιβεβαιωθεί μάλιστα από υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!