Λεκλέρκ αντί Ραϊκόνεν από το 2019 στη Ferrari

Gazzetta team
Λεκλέρκ αντί Ραϊκόνεν από το 2019 στη Ferrari
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού AUTO BILD MOTORSPORT είναι πλέον οριστικό, ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ θα αντικαταστήσει από του χρόνου τον Ραϊκόνεν στη Ferrari.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

O Kίμι Ραϊκόνεν βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε μεγάλη φόρμα, μάλιστα στη Μόντσα κατέκτησε την pole position με ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στη Formula 1, ενώ στον αγώνα κατατάχθηκε δεύτερος χάνοντας τη νίκη εξαιτίας των φθαρμένων ελαστικών της Ferrari του. Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό AUTO BILD MOTORSPORT επιμένει επικαλούμενο κορυφαίες πηγές εντός της Ferrari, ότι ο Φιλανδός θα αποχωρήσει τελικά στο τέλος της σεζόν από τη Scuderia και ότι θα λάβει τη θέση του ο Σαρλ Λεκλέρκ της Alfa Romeo – Sauber.

Η τελική απόφαση ελήφθη το Σάββατο πριν το Ιταλικό Γκραν Πρι από τον νέο πρόεδρο της Ferrari, Τζον Έλκαν, ο οποίος θέλει να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του πρόσφατα αποδημήσαντα προκατόχου του, Σέρτζιο Μαρκιόνε. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Μαρκιόνε πήρε αυτή την απόφαση μετά τις κατηγορίες κατά του Ραϊκόνεν για σεξουαλική παρενόχληση μίας σερβιτόρας στο περιθώριο του Γκραν Πρι Καναδά. Ο Φιλανδός αθωώθηκε τελικά λόγω του τεκμηρίου της αθωότητας και της έλλειψης επαρκών αποδείξεων, όμως ο Μαρκιόνε αποφάσισε τότε να τον αντικαταστήσει με τον νεαρό Σαρλ Λεκλέρκ. Μάλιστα ο Ιταλοκαναδός σχεδίαζε να γίνει αυτή η αντικατάσταση στο Σπα και να καταλάβει ο Λεκλέρκ τη δεύτερη θέση δίπλα στον Φέτελ ήδη στο Γκραν Πρι του Βελγίου και όχι από το 2019.

Το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα, ότι η Puma είχε ετοιμάσει για το Γκραν Πρι του Βελγίου τέσσερις αγωνιστικές φόρμες της Ferrari για τον Λεκλέρκ, ενώ ο Μαρκιόνε ζήτησε από τους δικηγόρους της Scuderia να συντάξουν με τον μάνατζερ του Μονεγάσκου οδηγού, Νίκολας Τοντ, ένα συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ίδιος ο Μαρκιόνε διαβεβαίωσε τότε προφορικά τον Λεκλέρκ, ότι θα διαδεχθεί άμεσα τον Ραϊκόνεν στη Scuderia, όμως ο θάνατος του τότε προέδρου της Ferrari λίγες εβδομάδες αργότερα άλλαξε τα δεδομένα. Ετσι άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι οι υποστηρικτές του Ραϊκόνεν, όπως ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ωστόσο έχει και ο Λεκλέρκ ισχυρούς συμμάχους με πιο σημαντικό ανάμεσά τους τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, Ζαν Τοντ και πατέρα του μάνατζερ του νεαρού οδηγού της Alfa Romeo – Sauber, Νίκολας Τοντ. Η Ferrari δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τον πανίσχυρο Ζαν Τοντ, του οποίου ο γιος επέμενε να τηρήσει η Scuderia την υπόσχεση του Μαρκιόνε. Εξάλλου και ο Τζον Ελκαν νιώθει ηθικά υποχρεωμένος, να υλοποιήσει την επιθυμία του προκατόχου του στην προεδρία της Ferrari.

Aν πιστέψουμε το γερμανικό περιοδικό, είναι θέμα ελάχιστων ημερών – αν όχι ωρών – μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της αντικατάστασης του Ραϊκόνεν από τον Λεκλέρκ στη Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!