Άνετος ο Πρωταθλητής κέρδισε και στο Άμπου Ντάμπι

Γιώργος Βαρίνος
Άνετος ο Πρωταθλητής κέρδισε και στο Άμπου Ντάμπι
Στο ρελαντί ο Χάμιλτον δίχως να απειληθεί ποτέ, κέρδισε και στο Άμπου Ντάμπι. Στην δεύτερη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τον Φερστάπεν στην 3η θέση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με απρόοπτα και αυτοκίνητο ασφαλείας. Στον πρώτο γύρο ο Χούλκενμπεργκ προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική τον Γκροζάν, ο Γάλλος δεν είχε που να πάει, ο πίσω τροχός του Χουλκ ακούμπησε του Γκροζάν έκανε μοχλό και ο Γερμανός απογειώθηκε, έκανε 2-3 τούμπες και προσγειώθηκε ανάποδα με τον κινητήρα του να παίρνει φωτιά. Αμέσως οι κριτές έσβησαν την φωτιά, γύρισαν το μονοθέσιο και έβγαλαν τον Χούλκενμπεργκ κουνημένο και ανακατεμένο. Πάντως ανάποδα με το HALO ο οδηγός δεν μπορεί να βγει. Έαν υπάρχει και φωτιά... τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Ευτυχώς που έγινε έτσι και θα το λάβουν υπόψη τους στους επόμενους αγώνες.

Με την εκκίνηση δεν υπήρχαν εκπλήξεις, ο Χάμιλτον οδηγούσε τον αγώνα με τον Μπότας πίσω του και τον Φέτελ στην 3η θέση. Ο Φερτάπεν είχε πάλι μάχη με τον Οκόν την οποία και ολοκλήρωσε περνώντας τον με τον γνωστό τρόπο. Τον ακούμπησε και τον έβγαλε έξω αλλά με γλυκό τρόπο ώστε να χαρακτηριστεί αγωνιστικό συμβάν.

Στη συνέχεια είχαμε πάλι εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς τα ηλεκτρικά της Ferrari του Ράικονεν παρέδωσαν το πνεύμα, με τον Φινλανδό να αποχαιρετά άδοξα την ομάδα που τον έκανε πρωταθλητή.

Για περισσότερο σασπένς είχαμε και μια μικρή βροχή αλλά με την ζέστη στην πίστα, αμέσως εξατμίστηκε και σε κανένα σημείο δεν προβλημάτισε τους οδηγούς. Αν και ο Χάμιλτον μπήκε σχετικά νωρίς για ελαστικά κατά την διάρκεια του εικονικού αυτοκίνητου ασφαλείας δεν κατάφερε να περάσει τον θρασύ Φερστάπεν και έμεινε 5ος με μόνη του φροντίδα να μην φθείρει τα ελαστικά του και να πάει με αυτά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Μετά την αλλαγή ελαστικών ο Μπότας αντιμετώπισε πρόβλήματα και τον πέρασαν διαδοχικά ο Φέτελ, ο Φερστάπεν και ο Ρικιάρντο. Με τους Φέτελ και Φερστάπεν να μπαίνουν για ελαστικά ο Ρικιάρντο ήταν αυτός που οδήγησε την κούρσα για αρκετούς γύρους.

Τελικά ο αγώνας στο τέλος δεν είχε αγωνία. Ο Χάμιλτον ήλεγχε τον Φέτελ και ο Φέτελ κρατούσε σε απόσταση τον Φερστάπεν που είχε βάλει σε κατάσταση ασφαλείας τον κινητήρα του, στους τελευταίους γύρους. Ο Αλόνσο τελικά δεν μπόρεσε να μπει στους βαθμούς και ο Μπότας με την 5η θέση δεν κατάφερε να περάσει τον Ράικονεν για την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών ενώ έχασε και την 4η από τον Φερστάπεν με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα 5ος.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!