Eξι στιγμές, που μας συγκλόνισαν το 2018 στη Formula 1

Gazzetta team
Eξι στιγμές, που μας συγκλόνισαν το 2018 στη Formula 1
Η εφετινή χρονιά της Formula 1 είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και εκπλήξεις. Εμείς ξεχωρίσαμε έξι στιγμές, που θα τις θυμόμαστε για πολύ καιρό!

Το 2018 ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τη Formula 1. Το πρωτάθλημα φαινόταν αρχικά να γέρνει προς την πλευρά της Ferrari και του Φέτελ, εξελίχθηκε όμως προς το τέλος σε περίπατο της Mercedes και του Χάμιλτον. Ο Αλόνσο αποχαιρέτισε το άθλημα, ο Κίμι «υποβιβάστηκε» από τηScuderia στη…θυγατρική Alfa Romeo – Sauber και τη θέση του πήρε ο ταλαντούχος Λεκλέρκ, σπάζοντας την παράδοση που θέλει τη Ferrari να επιλέγει συνήθως έμπειρους πιλότους. Είχαμε τον Μαξ Φερστάπεν να εμπλέκεται συνεχώς σε ατυχήματα, τον Ρικιάρντο να διεκδικεί Όσκαρ ατυχίας, λάθη, μονομαχίες, απογοητεύσεις και πανηγυρισμούς. Όλα αυτά συμπυκνώνονται σε έξι στιγμές, που τις ξεχωρίσαμε, επειδή μας συγκίνησαν και μας φόρτισαν συναισθηματικά, κάθε μία και για τον δικό της λόγο.

Δείτε τις και προσθέστε σε αυτές και κάποιες άλλες, που σας συγκλόνισαν κι εσάς προσωπικά.

1. Σεβασμός μεταξύ δύο μεγάλων οδηγών

 

Στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι αποχαιρέτισε εμφανώς συγκινημένος ο Φερνάντο Αλόνσο τηFormula 1. Μετά τον αγώνα, ο Χάμιλτον αγκάλιασε τον μεγάλο του αντίπαλο βάζοντας στην άκρη τις διαμάχες του παρελθόντος και τιμώντας έτσι τον μεγάλο Ισπανό οδηγό, που είχε –ακόμη- μία κακή σεζόν με τη McLaren.

2. H συγκλονιστικότερη επιστροφή της χρονιάς

Ο Πολωνός επέστρεψε το 2018 αρχικά ως δοκιμαστής οδηγός και στη Williams και το 2019 θα αποτελεί τον έναν από τους δύο οδηγούς της βρετανικής ομάδας. Πρόκειται για ένα επικό κατόρθωμα για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, για τον οποίο πολλοί πιστεύουν ότι θα είχε αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1, αν δεν είχε μεσολαβήσει εκείνο το «καταραμένο» ατύχημα και ο τραυματισμός του σε ράλι στη Βόρεια Ιταλία το 2011. Το βίντεο, που αναρτήσαμε, συγκλονίζει και μιλά από μόνο του.

3. Τα δάκρυα ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή

«Sorry, guys», ακούγεται να λέει με ραγισμένη φωνή ο Φέτελ στον ασύρματο αμέσως μετά την εγκατάλειψή του στην πίστα του Χόκενχαϊμ και ενώ οδηγούσε άνετα τον αγώνα. Ο Γερμανός έχασε την ευκαιρία, να νικήσει για πρώτη φορά «εντός έδρας» μπροστά στο κοινό του, ενώ από τότε τον πήρε η κάτω βόλτα και άρχισε να ανεβάζει στροφές ο Χάμιλτον. Ίσως να μην είναι τυχαίο, ότι αμέσως μετά το Γκραν Πρι πνίγηκε το Χόκενχαϊμ στη βροχή.

4. Αυτόν τον νικητή τον χάρηκαν όλοι

Ο Κίμι Ράικονεν παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους οδηγούς της Formula 1, αν και είχε να σταυρώσει νίκη για έξι ολόκληρα χρόνια. Το πέτυχε τελικά στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ και ο Iceman το πανηγύρισε…τρελά, σκάζοντας ένα χαμόγελο! Ήταν η πρώτη νίκη του Φιλανδού στη δεύτερη θητεία του στη Ferrari και επίσης η παρθενική του ως μπαμπάς. Ευχόμαστε να μην είναι και η τελευταία.

5. Απονομή δικαιοσύνης για τον άτυχο του 2018

«Από αυτή τη νίκη θα παίρνω κουράγιο μέχρι το τέλος της σεζόν», δήλωσε ευτυχισμένος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μετά τον θρίαμβό του στο Μονακό. Εκεί, όπου δύο χρόνια νωρίτερα, είχε χάσει μία βέβαιη νίκη εξαιτίας εγκληματικού λάθους της ομάδας του σε πιτ στοπ. Ήταν και το τελευταίο πλασάρισμα του Αυστραλού στο βάθρο με τα χρώματα της Red Bull, καθώς από του χρόνου θα τρέχει για λογαριασμό της Renault.

6. Οι σύγχρονοι ιππότες της Formula 1

Στο Μεξικό χάνει ο Φέτελ και μαθηματικά κάθε ελπίδα, να κατακτήσει τον τίτλο. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα και ενώ δέχεται συνεχώς σκληρή κριτική για τα λάθη του, ο Γερμανός επισκέπτεται τα πιτ της Mercedes και δίνει συγχαρητήρια στην ομάδα για την επιτυχία της. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, αντάλλαξαν ο Φέτελ και ο Χάμιλτον τα κράνη τους ως ένδειξη αλληλοσεβασμού και εκτίμησης ανάμεσα σε δύο μεγάλους οδηγούς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!