Ο Μίκαελ Σουμάχερ έγινε σήμερα 50 ετών και η Formula 1 θυμάται

Gazzetta team
Ο Μίκαελ Σουμάχερ έγινε σήμερα 50 ετών και η Formula 1 θυμάται
Το σοβαρό ατύχημα στα σκι άλλαξε δραματικά τη ζωή του θρυλικού πιλότου της Formula 1, όμως τα κατορθώματα του Γερμανού στις πίστες παραμένουν βαθιά χαραγμένα στις μνήμες μας.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα βιώσει ο Μίκαελ Σουμάχερ τα πεντηκοστά του γενέθλια, καθώς ο Γερμανός νοσηλεύεται πλήρως αποτραβηγμένος στη βίλα του μετά το σοβαρό του ατύχημα στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 στις γαλλικές Άλπεις. Ωστόσο, τα επιτεύγματα του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, που γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1969 στο Χιρτ της Γερμανίας, παραμένουν αξέχαστα και ο ίδιος αποτελεί το ίνδαλμα των σημερινών πρωταθλητών του αθλήματος.

«Φυσικά, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η στιγμή που μου παρέδωσε ο Μίκαελ το στεφάνι και το κύπελλο του νικητή σε έναν αγώνα καρτ», είχε αναφέρει πρόσφατα ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Εκείνη την εποχή ήταν ο Φέτελ ακόμη ένα μικρό αγοράκι, ενώ ο Σουμάχερ ένας διάσημος πρωταθλητής της Formula 1 και είδωλο του σημερινού πιλότου της Ferrari.

Όμως και ο Λιούις Χάμιλτον υποκλίθηκε μπροστά στο μεγαλείο του Σούμι δηλώνοντας στην κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag, ότι «θα μείνει για πάντα ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Προσωπικά, θυμάμαι, ότι πιτσιρικάς επέλεγα πάντα αυτόν για οδηγό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια μου στην κονσόλα». Ο Βρετανός νιώθει πολύ «κοντά» στον Σουμάχερ, καθώς και οι δύο κατάγονται από φτωχές και ταπεινές οικογένειες και δούλεψαν πολύ σκληρά, για να εκτοξεύσουν την καριέρα τους. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πριν λίγες εβδομάδες ο Χάμιλτον για τον Σούμι, «αυτή την ωμή, φυσική πείνα δεν μπορείς να τη νικήσεις».

Μετά από 7 παγκόσμια πρωταθλήματα, πάνω από 300 Γκραν Πρι, επικές μονομαχίες, ακραίες συμπεριφορές σε ακραίες καταστάσεις, τίθεται το ερώτημα: «Τι είναι αυτό, που ξεχωρίζει τον πολύ γρήγορο οδηγό αγώνων από τον πρωταθλητή;». Την απάντηση την έδωσε ο πρώην μάνατζερ του επιστήθιος φίλος του Σούμι, Νόρμπερτ Χάουγκ, που είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο τα εξής: «Η γρήγορη οδήγηση στους αγώνες είναι το εισιτήριο για το κλαμπ των καλύτερων οδηγών. Όμως το χτίσιμο μίας ομάδας, η στήριξή της στις δύσκολες στιγμές, αυτό κάνει τη διαφορά μεταξύ των πολύ καλών και των πολύ πολύ καλών οδηγών».

Ίσως αυτό να αποτελεί και το μεγαλύτερο εύσημο για τον πενηντάχρονο πλέον Μίκαελ Σουμάχερ, αφού ήταν ο πρώτος πιλότος που ανέδειξε τη Formula 1 από ένα σπορ μοναχικών ηρώων σε ένα «ομαδικό άθλημα».

Εμείς, να του ευχηθούμε, να βγει ατσαλωμένος από αυτή την περιπέτεια και να τα εκαστοστήσει!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!