Νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά μετά την ποινή στον Φέτελ

Γιώργος Βαρίνος
Νικητής ο Χάμιλτον στον Καναδά μετά την ποινή στον Φέτελ
Επεισοδιακός ο αγώνας στον Καναδά με τον Φέτελ να παίρνει μια αμφιλεγόμενη ποινή και να μένει 2ος παρά το γεγονός πως τερμάτισε πρώτος. Τελικός νικητής ο Λιούις Χάμιλτον με 2ο τον Σεμπάστιαν Φέτελ και 3ο τον Σαρλ Λεκλέρ.

Πολύ ενδιαφέρων αγώνας με πολλές συγκινήσεις και τρομερές σκηνές μετά το τέλος του αγώνα, όπως την αλλαγή της πινακίδας με τον αριθμό της θέσης από τον Φέτελ, μιας συμβολικής κίνησης που εκδηλώνει τον εκνευρισμό του.

Το χρονικό έχει ως εξής: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και η Ferrari στερήθηκαν την πρώτη νίκη της σεζόν, μετά από ποινή πέντε δευτερολέπτων λόγω επικίνδυνης εισόδου στην πίστα μετά από έξοδο. Ως αποτέλεσμα της ποινής, ο Χάμιλτον που τερμάτισε πίσω από τον Φέτελ, ανακηρύχθηκε νικητής και κέρδισε το Grand Prix του Καναδά.
Ο Φέτελ οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα στο Μόντρεαλ, αλλά ένα λάθος του και μια ανώδυνη έξοδος του στοίχισε την νίκη καθώς η είσοδος στην πίστα θεωρήθηκε -πολύ αυστηρά- ως επικίνδυνη. Αυτό έδωσε στον Χάμιλτον την πέμπτη του νίκη της σεζόν και πλέον χρειάζεται μόλις 2 νίκες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο Σαρλ Λεκλέρ προσπάθησε αλλά δεν είχε τον ρυθμό να απειλήσει τους πρώτους και τερμάτισε στην 3η θέση.

Βεβαίως ο αγώνας αυτός καθαυτός περνά σε 2η μοίρα -εξ αιτίας της ποινής- καθώς δεν είχε κάποιο αυτοκίνητο ασφαλείας και μόνο ο Νόρις εγκατέλειψε από σπασμένη πίσω ανάρτηση.

Κατά τα άλλα ο Μπότας τερμάτισε 4ος, ο Φερστάπεν 5ος και ο πολύ καλός Ρικιάρντο 6ος. Η 7η θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ, δείχνει την βελτίωση της Renault μεν, αλλά την τεράστια διαφορά που έχει από τους πρώτους αφού τερμάτισε έναν γύρω πίσω τους!

Ο Λανς Στρολ βρέθηκε στην 9η θέση του αγώνα της πατρίδας του και την 10η θέση κατέκτησε ο Κβίατ.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!