Ένας διαστημικός Μαξ Φερστάπεν νίκησε στην Αυστρία

Γιώργος Βαρίνος
Ένας διαστημικός Μαξ Φερστάπεν νίκησε στην Αυστρία
Μάχες, αγωνία και τζαρτζαρίσματα σε έναν αγώνα που τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Μαξ Φερστάπεν, στην 2η θέση έμεινε ο Σαρλ Λεκλέρ και 3ος ο Μπότας που είχε προβλήματα με την θερμοκρασία του κινητήρα του.

Ένας τρομερός αγώνας με μεγάλες συγκινήσεις χρειαζόταν μετά το Γαλλικό GP και το Αυστριακό GP μας αποζημίωσε με πλούσιο θέαμα, μάχες και προσπεράσεις.

Ξέραμε πως ο Φερστάπεν ήταν δυνατός σε αυτή την πίστα, αλλά στην εκκίνηση έχασε πολλές θέσεις. Κι όμως έκανε καλή διαχείριση ελαστικών, έβαλε το κεφάλι κάτω και έφτασε στη νίκη τζαρτζάροντας ωστόσο τον Σαρλ Λεκλέρ με αποτέλεσμα το συμβάν να ελεγχθεί από τους κριτές και να περιμένουμε την κρίση τους.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που κερδίζει κατασκευαστής πέρα από την Mercedes.

Η Honda κερδίζει για πρώτη φορά -ως κατασκευαστής κινητήρων- στη μοντέρνα εποχή της Formula 1.

Η Ferrari για άλλη μια φορά πυροβόλησε τα πόδια της στο πιτ στοπ του Σεμπάστιαν Φέτελ καθώς καθυστέρησε να φέρει για αλλαγή, τον εμπρός αριστερό τροχό του Γερμανού, καταστρέφοντας τον αγώνα του.

Οι δύο Mercedes ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα υπερθέρμανσης και μόνο ο Μπότας κατάφερε να βρεθεί στο πόντιουμ. Ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και αρκέστηκε σε μια 5η θέση.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ προσπάθησε πολύ και κέρδισε πολλές θέσεις μέχρι την στιγμή που η ομάδα τα έκανε μαντάρα στο πρώτο πιτ στοπ και στέρησε από τον Γερμανό μια σίγουρη θέση στο βάθρο. Ο Γερμανός μπήκε και άλλαξε για 2η φορά ελαστικά τοποθετώντας μαλακά μόλις τον πέρασε ο εμφανώς ταχύτερος Μαξ Φαρστάπεν. Η αλλαγή ελαστικών αποδείχθηκε εν μέρει σωστή καθώς ήθελε άλλον έναν γύρο -στον τερματισμό- για να περνούσε και τον Μπότας.

Εξαιρετική επίδοση η 6η θέση από τον Λάντο Νόρις αλλά ένα γύρο πίσω... Καλά πήγε και ο Γκασλί με μια 7η θέση αλλά και ο Κάρλος Σάινθ που έφερε και την 2η McLaren του στους βαθμούς.

Στην 9η και 10 θέση βρίσκουμε τους δύο οδηγούς της Alfa Romeo με τον Κίμι να παίρνει μια πολύ καλή 9η θέση και τον Τζιοβινάτζι να μπαίνει για πρώτη φορά στους βαθμούς.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναi τα εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!