Ιστιοπλοΐα: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα αδέρφια Σπανάκη στα 470 mixed

Newsroom
spanaki_ariadni_spanakis_odysseas

bet365

Τα αδέρφια Αριάδνη και Οδυσσέας Σπανάκη προκρίθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 στα 470 mixed.

Η ρεγκάτα της τελευταίας ευκαιρίας, στο Ιέρ, έδωσε τελικά την Ελλάδα τρία Ολυμπιακά εισιτήρια και έτσι η ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει για μία ακόμη φορά έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στο iQFoiL και ο Κάμερον Μαραμενίδης στο Formula Kite εξασφάλισαν τα Ολυμπιακά τους εισιτήρια και έκλεισαν θέση για Παρίσι, με τον πρώτο να τερματίζει τρίτος στον τελικό της κατηγορίας του και τον δεύτερο να τερματίζει πέμπτος.

Οι αγώνες της κλάσης 470 mixed ολοκληρώνονται σήμερα (26/4) αλλά οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη-Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης με προπονητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη γενική των 28 σκαφών είναι 4οι και η Ελλάδα ως χώρα είναι τρίτη γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόκρισή τους καθώς προκείνονται τέσσερις χώρες. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Οδυσσέα Σπανάκη σε Ολυμπιακούς αλλά η δεύτερη για την Αριάδνη Σπανάκη καθώς η ίδια έχει αγωνιστέι και στο Τόκιο μαζί με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Αιμιλία Τσουλφά.

Έτσι, η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στην ιστιοπλοΐα, που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία.

@Photo credits: ΕΙΟ
 

Τελευταία Νέα