Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Λος Αντζελες στέλνει το κανόε στην… Οκλαχόμα

Εγκατάσταση κανόε καγιάκ στις ΗΠΑ

bet365

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 προχωρούν στην μετακόμιση του κανόε-σλάλομ στην Πολιτεία της Οκλαχόμα λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Αντζελες αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα την μετακόμιση του κανόε σλάλομ στην… Οκλαχόμα.

Λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων, από τις δυτικές ΗΠΑ οι αθλητές του κανόε δεν θα ζήσουν ουσιαστικά από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς σύντομα θα επισημοποιηθεί πως η νοτιοκεντρική πολιτεία της Οκλαχόμα, που έχει έτοιμες εγκαταστάσεις, θα αναλάβει το άθλημα.

Είναι απορίας άξιον γιατί -ενώ έχουν το μπάτζετ -δεν προχωρούν σε μία έστω προσωρινή κατασκευή σε κάποια περιοχή του Λος Αντζελες, κάτι που θα ξενερώσει τους αθλητές δεδομένα, αφού ένα άθλημα μόνο του σε μία άσχετη περιοχή, δεν θα θυμίζει σε τίποτα ατμόσφαιρα Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πόλη θα δημιουργήσει προσωρινές κατασκευές για την σκοποβολή και την ιππασία, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχε συζήτηση να κατασκευαστεί και η εγκατάσταση για το κανόε. Ομως τώρα έχουν προχωρήσει ήδη οι συζητήσεις για την αλλαγή έδρας του και κοντεύουν να ολοκληρωθούν.

Τελευταία φορά που ξενιτεύτηκε άθλημα σε άλλη περιοχή, ήταν και πάλι στις ΗΠΑ το 1996, όταν και πάλι το κανόε αντί για την Ατλάντα όπου διεξάγονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, φιλοξενήθηκε στο Τενεσί.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα