Καράτε: Για το χρυσό μετάλλιο οι Στέφανος και Διονύσης Ξένος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Δημήτρης Ντζάνης
dionysis_xenos

bet365

Τα αδέλφια Στέφανος καιι Διονύσης Ξένος απέχουν μια νίκη από το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους στο καράτε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023».

Δύο στα τρία για την οικογένεια Ξένου στο καράτε και στους ημιτελικούς των κατηγοριών τους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023».

Οι Στέφανος και Διονύσης Ξένος εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, που θα διεκδικήσουν το βράδυ της Πέμπτης (22/6).
Αντίθετα η Τζωρτζίνα Ξένου έμεινε εκτός τελικού στη δική της κατηγορία, όμως θα φορέσει στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Στέφανος Ξένος γίνεται το πρώτο μέλος της ελληνικής ομάδας που θα αγωνιστεί για το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο 23χρονος πρωταθλητής νίκησε στον ημιτελικό στα -60κ. τον Ουκρανό, Νικίτα Φιλίποφ με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί στις 19:20 θα αντιμετωπίσει τον Τούρκο, Εράι Σαμντάν.

stefanos xenos
Ο Στέφανος Ξένος

Λίγα λεπτά αργότερα ο αδελφός του Διονύσης ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός, ο 28χρονος νίκησε τον Ρουμάνο, Στέφαν Κομανέσκου με 6-1 και προκρίθηκε στον τελικό στα -67κ. Αντίπαλός του θα είναι ο Αζέρος, Τουράλ Αγκαλαρζαντά στις 20:00. Η Τζωρτζίνα Ξένου ηττήθηκε στον ημιτελικό στο κάτα από τη Γαλλίδα, Ελβετιά Ταλί νμε 42,50-42,30.

 

Τελευταία Νέα