Καράτε: Ασημένιο μετάλλιο για τον Στέφανο και τον Διονύση Ξένο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Διονύσης Ξένος

bet365

Τόσο ο Στέφανος όσο και ο Διονύσης Ξένος κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία τους kumite στο καράτε, στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Κρακοβία

Ποδαρικό» στα μετάλλια για την Ελλάδα έκανε η εθνική ομάδα καράτε στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στην Κρακοβία. Ο απολογισμός ήταν άκρως εντυπωσιακός με δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο ανέβηκαν και οι τρεις καρατέκα που αγωνίστηκαν.

Η γεύση, ωστόσο, ήταν γλυκόπικρη αφού τόσο ο Διονύσης όσο και ο Στέφανος Ξένος ηττήθηκαν αμφότεροι από αποφάσεις των κριτών στους αντίστοιχους τελικούς.

Ο Διονύσης Ξένος στην κατηγορία -67κ. Kumite αντιμετώπισε στον τελικό τον Αζέρο, Τουράλ Αγκαλαρζάντα από τον οποίο είχε χάσει στην πρώτη φάση. O Αζέρος έπαιξε άμυνα και επιτέθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι η ισοπαλία (0-0) θα ήταν υπέρ του Έλληνα καρατέκα. Ο Αζέρος δεν κατάφερε να πάρει σημείο κι ενώ η ελληνική αποστολή ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει, η απόφαση των κριτών (χανσόκου) έδωσε το χρυσό στον Αλγκαρζάντα!

Ο Στέφανος Ξένος, μικρότερος αδελφός του Διονύση, στον τελικό βρήκε και πάλι στον δρόμο του τον Τούρκο «ασημένιο» Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, Εράι Σαμντάν. Με το σκορ στο 2-2 και πολύ μεγάλη δόση τύχης ο Τούρκος πήρε το χρυσό με χαντέι (σ.σ. απόφαση κριτών) ενώ ο Στέφανος Ξένος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

 

Τελευταία Νέα