Καράτε: Χρυσή» η Στόλη, τέσσερα μετάλλια η Ελλάδα στο Κ1 Series A της Αθήνας

Κώστας Ευθυμιάδης
Καραλής, Στόλη, Τζίλα και Πέππα με τα μετάλλιά τους

bet365

Με τέσσερα μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Karate 1 Series A Athens 2024, που φιλοξενήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Τα αστέρια του ελληνικού καράτε έλαμψαν ξανά καθώς κατέκτησαν –όπως και πέρσι- τέσσερα μετάλλια στον διεθνή αγώνα των Ανω Λιοσίων.

Η συγκομιδή αυτή φέρνει την Ελλάδα στην 5η θέση μεταξύ 81 χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη διοργάνωση και ανάμεσα σε 23 που κατέκτησαν τουλάχιστον ένα μετάλλιο.

Η Μαρία Στόλη του συλλόγου MFT Brotherhood κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα -55κ. πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό όπου νίκησε 3-0 την Τζένιφερ Ουάρλινγκ (Λουξεμβούργο).

Το ασημένιο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος ο Γιώργος Καραλής (-60κ.) του Οδυσσέα Πετρούπολης καθώς ο Τούρκος Μερτ Χαλίτσι αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο στον τελικό.

Η χθεσινή (14/1) ημέρα ξεκίνησε με τους «μικρούς» τελικούς σε όλες τις κατηγορίες, όπου δύο Ελληνίδες κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια:
Η Στελίνα Τζίλια (-50κ.) του ΑΣ Καράτε Λακκώματος επικράτησε 2-1 της Σεντέν Μπουγκούρ (Γερμανία), ενώ η Κωνσταντίνα Πέππα (-68κ.) νίκησε την Ουϊσάλ Εζάρ (Τυνισία) σε έναν συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην απόφαση των κριτών.

Ηττήθηκαν στους «μικρούς» τελικούς της κατηγορίας -75κ. ανδρών και μοιράστηκαν την 5η θέση, ο Νίκος Δρίβας του MFT Brotherhood και ο Βαγγέλης Σερεμετάκης του συλλόγου ΑΓΣ Περικλής.

 

Τελευταία Νέα