Εκτός τελικού οι Μακρυγιάννης και Χρήστου στα 50μ. ύπτιο στην Ντόχα

Δημήτρης Ντζάνης
O Βαγγέλης Μακρυγιάννης

bet365

Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης και Απόστολος Χρήστου έμειναν εκτός τελικού στα 100μ. ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Χωρίς ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί ο τελικός των 50μ. ύπτιο την Κυριακή (18/2) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, καθώς και οι δύο κολυμβητές που μετείχαν στους ημιτελικούς αποκλείστηκαν.

Ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης δεν κατάφερε να μπει σε δεύτερο τελικό στη διοργάνωση, μετά την 4η θέση στα 100μ. ύπτιο, όμως πέτυχε το βασικό στόχο του, αφού βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Ο 23χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 24.84, κατετάγη 9ος (η οκτάδα «έκλεισε» στο 24.84 του Γερμανού Ολε Μπραουνσβάιχ) και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αυριανή «σκυταλοδρομία» 4Χ100μ. μικτή ομαδική.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου δεν έκανε καθόλου καλή κούρσα, «έπεσε» πάλι πάνω στο διαχωριστικό των διαδρομών και έχασε πολύτιμο έδαφος, μένοντας στην 11η θέση με 25.01. Ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα ο Χρήστου και 3ος στην Ντόχα στα 100μ. ύπτιο, μένει εκτός τελικού στο αγώνισμα έπειτα από τρεις συνεχόμενες συμμετοχές.

Κορυφαίος των ημιτελικών ήταν ο Αυστραλός Άιζακ Κούπερ, ο οποίος έκανε το εντυπωσιακό 24.12 και κατέρριψε το ρεκόρ Ωκεανίας, ενώ άφησε αρκετά πίσω του τον κάτοχο του τίτλου, Αμερικανό Χάντερ Αρμστρονγκ (24.43).

 

Τελευταία Νέα