Κωπηλασία: Ο Ντούσκος στον τελικό του Παγκοσμίου, εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Κώστας Ευθυμιάδης
ntouskos_stefanos_

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος πέρασε στον τελικό του σκιφ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο του «χρυσού» ολυμπιονίκη στο Παρίσι, καθώς εξασφάλισε την πρόκριση.

Ο Στέφανος Ντούσκος προστέθηκε στην ομάδα για το Παρίσι!

Ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2021, θα πάει να υπεραπιστεί τον τίτλο του στο σκιφ, καθώς πριν λίγο προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, τερματίζοντας δεύτερος στην ημιτελική σειρά του. Οι πρώτοι 3 έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό στις δύο σειρές και αυτόματα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού η διοργάνωση στο Βελιγράδι έδινε 9 εισιτήρια (θα πάνε Παρίσι και οι πρώτοι τρεις του τελικού β').

Ο Ντούσκος μαζί με τον Ζίντλερ από την Γερμανία, ξεχώρισαν μετά το πρώτο 500αρι και πέρασαν τα μισά της κούρσας με διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές του ημιτελικού.

Κάνοντας σωστή διαχείρηση της κούρσας, ο Ντούσκος ήθελε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στον τελικό που θα τον έστελνε και στο Παρίσι κι αυτό έκανε, με τον Κροάτη Μάρτιν να τον πλησιάζει στα 1.500 μέτρα (στο δεύτερόλεπτο η διαφορά).

Ο Ελληνας πρωταθλητής διαχειρίστηκε άψογα την κούρσα του και σιγούρεψε το πλασάρισμά του στην πρώτη τριάδα που θα τον έστελνε τελικό. Τερμάτισε τελικά δεύτερος, αφού και ο Κροάτης έκοψε στο τέλος, βλέποντας πως δεν κινδυνεύει η πρόκριση, με τον χρόνο του Ντούσκου να είναι 6.55.71.

Στον τελικό (Κυριακή, 15:25 ώρα Ελλάδος) θα πάει απαλλαγμένος από το άγχος να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

 

Τελευταία Νέα