Οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου έκλεισαν θέση με τη δίκωπo για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου με τη δίκωπο γυναικών εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου με τη δίκωπο γυναικών εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, για το 2ο ελληνικό εισιτήριο της κωπηλασίας στο «Παρίσι 2024».

Η ελληνική κωπηλασία πανηγυρίζει για την εξασφάλιση ενός δεύτερου εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μετά τον Στέφανο Ντούσκο στο σκιφ ανδρών, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου με τη δίκωπο γυναικών εξασφάλισαν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Τη δική τους υπερπροσπάθεια έκαναν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελ. βαρών, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πρόκριση με πρωτιά για τις Μπούρμπου και Αναστασιάδου

Kαι τα δύο ελληνικά πληρώματα γυναικών, μετά τη μην πρόκρισή τους στον Α' τελικό των αγωνισμάτων τους, είχαν μια δεύτερη ευκαιρία το Σάββατο (9/9) μέσα από τον τελικό Β' να κωπηλατήσουν και να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη δίκωπο γυναικών η ευκαιρία για τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου ήταν άχαστη, καθώς τα πέντε από τα έξι πληρώματα θα έπαιρναν την πρόκριση, με συνολικά 11 θέσεις να δίνονται από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι Μπούρμου και Αναστασιάδου τσέκαραν το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο (η πρόκριση πάει στη χώρα) κατακτώντας την 1η θέση στον τελικό Β', καλύπτοντας τα 2.000μ. σε 7:11.94. Τα πληρώματα της Ισπανίας (7:12.32), της Μ. Βρετανίας (7:16.76), της Λιθουανίας (7:17.33) και της Τσεχίας (7:17.38) πήραν επίσης την πρόκριση, με την Ιταλία (7:23.85) να μένει εκτός

Αντίθετα, το έργο για τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στον τελικό Β΄ του διπλού σκιφ ελ. βαρών ήταν πολύ δύσκολο, καθώς μόνο η πρώτη θέση έδινε το τελεταίο ολυμπιακό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε 1ο στα 500μ. σε 1:43.25, στα μισά της κούρσας ήταν 4ο (3:30.87), με τις διαφορές να είναι ελάχιστες, όμως μετά δεν άντεξε στον ρυθμό, είχε πέρασμα στα 1.500μ. σε 5:22.71 και τερμάτισε στην 6η θέση με 7:13.12.

Το πλήρωμα της Ιρλανδίας με τελευταίο 500άρι στο 1:43 πήρε την 1η θέση με 7:03.39 και την ολυμπιακή πρόκριση, αφήνοντας την Πολωνία στη 2η θέση (7:04.44).

Τέλος, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου αγωνίστηκαν στον τελικό Γ' στο διπλό σκιφ ελ. βαρών, τερμάτισαν στην 1η θέση σε 6:17.79, καταλαμβάνοντας τη 13η θέση στην τελική κατάταξη.

Το ελληνικό πλήρωμα στον προημιτελικό έχασε για 13 δέκατα του δευτερολέπτου την πρόκριση για τον ημιτελικό και την ευκαιρία διεκδίκησης του εισιτηρίου για το «Παρίσι 2024». Κάτι που θα επιδιώξει τη νέα χρονιά τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην τελική προολυμπιακή ρεγκάτα, όπου θα δοθούν ακόμη τέσσερα (2+2) εισιτήρια.

 

Τελευταία Νέα