Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Καλή αρχή και προκρίσεις για τα ελληνικά κουπιά στο Ζέγκεντ

Πηνελόπη Γκιώνη
mpourmpou_anastasiadou

bet365

Πολύ καλά ξεκίνησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ζέγκεντ, πετυχαίνοντας προκρίσεις σε τελικούς και ημιτελικούς.

Όπως αναμενόταν, η Εθνική ομάδα κωπηλασίας ξεκίνησε την καλή της πορεία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας.

Πιο συγκεκριμένα, στους σημερινούς προκριματικούς αγώνες η Ελλάδα είδε τους εκπροσώπους της να κλείνουν θέσεις σε ημιτελικούς και τελικούς. Το ζευγάρι της δικώπου γυναικών, Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου, προκρίθηκαν απευθείας στον τελικό της Κυριακής (28/4) καθώς κατέκτησαν τη πρώτη θέση στον προκριματικό αγώνα με 7:14.04. Απευθείας πρόκριση στον τελικό πήραν και οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισε πρώτες στον προκριματικό τους αγώνες με 6:55.36.

Παράλληλα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, πέρασε στα ημιτελικά του μονού σκιφ κάνοντας μία καλή κούρσα στον προκριματικό με τον καλύτερο χρόνο, 6:55.62. Αξίζει να αναφέρουμε πως Ντούσκος και Μπούρμπου-Αναστασιάδου έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ενώ Κοντού και Φίτσιου θα διεκδικήσουν ένα από τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια που δίνονται στην κατηγορία τους, στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Την 4η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ κατέλαβαν οι Γιάννης Καλανδαρίδης-Νίκος Χωλόπουλος με 6:29.60 και θα συνεχίσουν στον επαναληπτικό αγώνα ενώ την 6η θέση πήραν οι Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος με χρόνο 6:52.85 και θα έχουν μια δεύτερη προσπάθεια να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στο ρεπεσάζ.

@Photo credits: ΕΚΟΦΝΣ
 

Τελευταία Νέα