Πολύ το ξενέρωμα!
Θεωρούσα δεδομένο ότι εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας στην Τούμπα θα το κέρδιζε. Από την εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε ότι η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων δεν επέτρεπε στην συμπαθέστατη και ιστορική Δόξα να αποτελέσει εμπόδιο για τους παίκτες του Δικεφάλου.
Δεν σκοπεύω λοιπόν να σταθώ καθόλου στην κριτική του αγώνα. Δεν «χωράει» κατά την ταπεινή μου άποψη κριτική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αντίθετα υπάρχουν άλλα θέματα στα οποία θέλω να αναφερθώ καθώς τα θεωρώ πολύ πιο σημαντικά από το γεγονός ότι ο Δικέφαλος κέρδισε και «κλείδωσε» -το αυτονόητο πέτυχε δηλαδή- μια θέση στα πλει οφ του πρωταθλήματος.
Θα ξεκινήσω από τα θετικά και θα ολοκληρώσω με τα αρνητικά. Ο Μπόλονι μου έδωσε την ευκαιρία να τον συγχαρώ δημόσια για άλλη μια φορά. Με την απόφαση του να χρησιμοποιήσει τον 17χρονο Παναγιωτούδη στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Γκαρσία απέδειξε ότι δεν «μασάει». Δεν καταλαβαίνει από ηλικίες. Όπως πίστεψε στον Σταφυλλίδη, στον Αποστολόπουλο, στον Πόποβιτς πίστεψε και στον Παναγιωτούδη και του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Ο μικρός φρόντισε με την απόδοση του και το γκολ που να δικαιώσει τον προπονητή του αποδεικνύοντας – όπως και οι όλοι οι πιτσιρικάδες που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα- ότι έχει γίνει δουλειά σε βάθος στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια και η ομάδα μπορεί να βασιστεί στο νέο αίμα τα επόμενα χρόνια.
Θετικό θεωρώ επίσης ότι επέστρεψαν στην ομάδα ο Ετό και ο Ιβιτς. Αμφότεροι θα φανούν χρήσιμοι –προσωπική άποψη καταθέτω αν και ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνήσουν για την περίπτωση του Σέρβου- στην ομάδα στην διάρκεια των πλει οφ.
Στα θετικά προσθέτω την εμφάνιση του Νιμανί. Ο παίκτης που αγωνίζεται δανεικός στην Τούμπα από τη Μονακό έδειξε θετικά στοιχεία. Μετά από πολλές απογοητευτικές εμφανίσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να ασκηθεί κριτική σε βάρος του Μπόλονι για την επιλογή του να φέρει στην ομάδα το Γάλλο ποδοσφαιριστή. Ο Νιμανί –ανεξάρτητα από το γκολ που πέτυχε- έδειξε ότι δικαιούται θέση στην ομάδα και την επόμενη περίοδο αν βέβαια το κόστος παραμείνει χαμηλό. Να θυμίσω ότι για τους πέντε μήνες παρουσίας του στον Δικέφαλο θα κοστίσει 30.000 ευρώ.
Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι Σταφυλλίδης και Ετο δέχθηκαν κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με το Λεβαδειακό –όπως και ο Σαλπιγγίδης- και θα είναι «καθαροί» για τους αγώνες του μίνι πρωταθλήματος.
Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι η εικόνα της άδειας Τούμπας. Προκαλεί μελαγχολία να βλέπεις την Τούμπα με 4.000 (στην καλύτερη περίπτωση) φιλάθλους όταν έχεις συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια να βλέπεις το γήπεδο γεμάτο ανεξάρτητα από τους αντιπάλους που φιλοξενούσε ο ΠΑΟΚ.
Ξενέρωσε ο κόσμος. Τον ξενέρωσαν τον κόσμο. Τον απομάκρυναν από την Τούμπα. Τον απομάκρυναν από την ομάδα. Μόλις 3.000 κάτοχοι διαρκείας –από τους συνολικά 14.500- πήγαν την Τετάρτη στην Τούμπα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κωμικοτραγικών καταστάσεων που βίωσε ο ΠΑΟΚτσης φίλαθλος από το καλοκαίρι μέχρι τώρα.
Ποιοι ξενέρωσαν τον κόσμο; Υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για ότι έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Το ξενέρωμα ξεκίνησε με την εμφάνιση Φλωρίδη και συνεχίζεται ακόμα. Με το τέλος των πλει οφ θα αποδεσμευτώ από κάθε ηθικό φραγμό. Θα τα πούμε τότε αναλυτικά!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
