Μήπως την... υπερεκτίμησε ο Πανόπουλος;

Μιχάλης Τσαμπάς
Μήπως την... υπερεκτίμησε ο Πανόπουλος;

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta Μιχάλης Τσαμπάς θυμήθηκε την δήλωση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης για «τις Μπαρτσελόνες» και κάνει το... ταμείο της 1ης χορταστικής ημέρας του Τσάμπιονς Λιγκ!

Κάποτε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές του... νέου αιώνα, οι εφημερίδες έκαναν πάρτι όταν η Ξάνθη αδικούνταν από την διαιτησία! Ήξεραν ότι τις επόμενες ώρες ο ιδιοκτήτης της ακριτικής ΠΑΕ θα «έκλεινε» μια σελίδα και μάλιστα αφού θα την πλήρωνε κιόλας! Ήταν οι περίφημες ολοσέλιδες καταχωρήσεις που με το... κιλό διοχέτευε η Ξάνθη στον τύπο!

Άλλες τυπικές, άλλες γραφικές και άλλες ευφυέστατες! Τα χρόνια πέρασαν, οι αθλητικές εφημερίδες έχασαν την αίγλη του παρελθόντος, το ίντερνετ τις διαδέχθηκε για τα καλά όσο αφορά την ενημέρωση, ενώ και η οικονομική κρίση έπαιξε τον ρόλο της.

Έτσι ο Χρήστος Πανόπουλος προτιμά αντί για τις... καταχωρήσεις, τις δηλώσεις! Όμως όπως και τότε έτσι και τώρα τα όσα λέει ή γράφει πάντα προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις και σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα!

Το ίδιο συνέβη για άλλη μια φορά με την τοποθέτηση που ακολούθησε του αγώνα της ομάδας του στην Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή! Αφού έβαλε... χέρι σε Ουζουνίδη και παίκτες, ο Πανόπουλος είπε και την... μεγάλη ατάκα:

«Όσοι συμμετέχουν σ’ αυτήν την ομάδα που λέγεται SKODA ΞΑΝΘΗ να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, να τσιμπηθούν και να καταλάβουν ότι δεν παίζουν κάθε Κυριακή με Μπαρτσελόνες».

Και αφού έχουμε εικόνα κι από το Μπαρτσελόνα-Σπάρτακ Μόσχας το ερώτημα είναι ένα. Μήπως τελικά ο ισχυρός άντρας της Ξάνθης την... υπερεκτίμησε την Μπαρτσελόνα;

Εντάξει... Επειδή πάνω από το γραφείο μου η ψευδοροφή με κοιτάζει κάπως άγρια και ετοιμάζεται να πέσει στο κεφάλι μου να το... σοβαρέψω λίγο. Οι Καταλανοί όπως κι αν έχει με το... σπαθί τους τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει το «προνόμιο» (σ.σ έστω κι αν δεν είναι πάντα καλό) να ξεκινούν ως φαβορί για την μεγάλη κούπα.

Όμως ακόμη κι αν γύρισαν το ματς με τους Ρώσους, ακόμη κι αν είμαστε στην πρώτη αγωνιστική αποδείχθηκε ότι μόνο με την φανέλα και τον τίτλο του φαβορί δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν ματώσεις. Με το... καλημέρα της διοργάνωσης άλλωστε μας το έδειξε η Μίλαν που κόντρα στην Άντερλεχτ θύμιζε κάτι σαν «και διηγώντας τα να κλαις τα περασμένα μεγαλεία»!

Η Τσέλσι με το... λούστρο της πρωταθλήτριας Ευρώπης... έκατσε πάνω στο αρχικό 2-0 και το γκολ-ποίημα του Όσκαρ αλλά λογάριαζε χωρίς μια «Μεγάλη Κυρία»! Που μετά από ένα διάλειμμα επέστρεψε στο... σεντόνι και έδειξε αμέσως ότι δεν ήρθε απλά για να μην πάρει ξανά απουσία από το μάθημα της «Ευρωπαϊκής ιστορίας» αλλά για να πρωταγωνιστήσει!

Ανάλογο σκεπτικό έχει και η Μπάγερν. Το περσινό... κάζο που έχασε την κούπα μέσα στο σπίτι της δεν έχει ξεχαστεί, ενώ μιας και ο λόγος για κάζο φαίνεται πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έβαλε μυαλό από το περσινό (βλέπε: Βασιλεία) και συνεχίζει να... παίζει με την φωτιά!

Και μαζί με τα παραπάνω μεγαθήρια που και φέτος θα παλέψουν για την κούπα φυσικά υπάρχει και η Ρεάλ Μαδρίτης που την Τρίτη αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει κόντρα σε μια ανερχόμενη δύναμη όπως η Σίτι αλλά με φανέλα που είχε... εξαφανιστεί για πολλές δεκαετίες από τα ευρωκύπελλα! Κάτι που δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι μετράει πολύ!

Κάνοντας ταμείο με όλα τα παραπάνω, αν υπολογίσουμε τα συνολικά 43 γκολ (!!!) της πρώτης μέρας αλλά και τις δύο... βόμβες (μικρές ή μεγάλες εσείς αποφασίζετε) της Κλουζ και της Μπάτε σίγουρα δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο και να μην συμφωνεί ότι η μεγαλύτερη συλλογική ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη ξεκίνησε φέτος με το... δεξί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα