Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό της θρόνο! (pics & vids)

Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό της θρόνο! (pics & vids)

Σαν σήμερα: Η ΑΕΚ στον ευρωπαϊκό της θρόνο! (pics & vids)

bet365

Μπροστά σε 18.000 οπαδούς και σε απόλυτη έκσταση, η ΑΕΚ σήκωσε μέσα στο ΟΑΚΑ το τρόπαιο του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ, γράφοντας έναν όμορφο επίλογο σε μια τρελή, ευρωπαϊκή χρονιά.

Super Τζάκποτ*: Επικά έπαθλα* σε κορυφαία φρουτάκια. |21+ * Ισχύουν οροι και προϋποθέσεις.

Αν σκεφτεί κανείς πως άρχισε και πως εξελίχθηκε η χρονιά, τίποτε δεν προμήνυε το υπέροχο αυτό φινάλε.

Παιχνίδια που «έσπασαν» καρδιές, νίκες που ήρθαν στο... μηδέν, προκρίσεις που κρίθηκαν στο ένα σουτ.

Κι όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να βρεθεί στο Final 4 του Basketball Champions League και να το κατακτήσει πριν από ακριβώς δύο χρόνια, δίνοντας δύο παιχνίδια, που ήταν και πάλι για... ψυχίατρο!

Στην διαδρομή δεν ήταν μόνη της... Η αύρα του '68 την συντρόφευε, σε μια χρονιά που γιορτάζονταν τα 50 χρόνια από το έπος του Καλλιμάρμαρου, αλλά και από την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας, που ξύπνησε όμορφες μνήμες.

Την 6η Μαΐου το 2018, λοιπόν, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα υποδέχθηκε στο παρκέ του υπέρλαμπρου ΟΑΚΑ την Μονακό. Την ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που ήρθε στο γήπεδο με το γαλλικό... τουπέ της, να διεκδικήσει το τρόπαιο. Βρήκε, όμως, μπροστά της 18.000 ανθρώπους...

Ο λόγος φυσικά για τους φιλάθλους, που σε παιχνίδι που όμοιό του δεν υπάρχει στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, έδωσε παλμό και ρυθμό σε μια άκρως «κιτρινόμαυρη» βραδιά.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την «Βασίλισσα» να προηγείται με 29-20, ενώ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 44-53 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» στο ημίχρονο. Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως, τα λάθη της ΑΕΚ έδωσαν το δικαίωμα στην Μονακό να μειώσει (57-58, 25') και να μείνει κοντά στο 30' (70-73). Ντούσαν Σάκοτα και Κέβιν Πάντερ «εκτέλεσαν» τους αντιπάλους τους (77-89, 35'), αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και έκαναν το 94-97 στο 39', για να ξυπνήσουν... εφιάλτες. Εκεί, «μίλησε» η τάπα του Ντελρόι Τζέιμς στον Τι Τζέι Κούπερ, με τον Μάικ Γκριν, που ήταν κι ο MVP της τελικής φάσης, να γράφει το 94-100.

Με τη λήξη, επικράτησε το... αδιαχώρητο! Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείφθηκαν και οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι. Κόσμος και παίκτες είχαν γίνει «ένα», ενώ Σάκοτα και Πάντερ οργάνωσαν την κερκίδα.

Η απονομή έγινε με το «Sky full of stars» να ηχεί σε όλο το γήπεδο και η ΑΕΚ ήταν στον δικό της ουρανό!

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα