H VW αγοράζει τη Ducati

Αν αληθεύουν οι φήμες, τότε αποτελεί θέμα ημερών -ίσως και ωρών- η ανακοίνωση της εξαγοράς της Ducati από την Volkswagen, η οποία περιλαμβάνει στη γκάμα των μηχανοκίνητων προϊόντων της τα πάντα εκτός από μοτοσυκλέτες.
Ο Πιχ είναι λάτρης του ιταλικού ντιζάιν και των μοτοσυκλετών, λέγεται μάλιστα ότι οδηγεί και ο ίδιος Ducati και ονειρευόταν να δει την ολοκλήρωση του ομίλου σε όλες τις κατηγορίες. Η Ducati θεωρείται μία πρώτης τάξης ευκαιρία, καθώς είναι υπερχρεωμένη και πρέπει να περάσει σε άλλα χέρια, αν θέλει να επιζήσει.
Αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους, που κατασκεύασαν το 2011 γύρω στις 40.000 μοτοσυκλέτες και πέτυχαν 480 εκατομμύρια ευρώ τζίρο. Η ιταλική μάρκα ιδρύθηκε το 1926, ανήκει στα πιο δυνατά ονόματα του χώρου, όμως της λείπουν τα χρήματα για να εξελίξει καινοτόμα προϊόντα, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός γίνεται συνεχώς σκληρότερος.
Η Ducati θα περάσει κάτω από την ομπρέλα της Audi -όπως και η Lamborghini- που δείχνει διατεθειμένη να επενδύσει 860 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά της, αν και ο επενδυτικός όμιλος στον οποίο ανήκει απαιτεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Θεωρείται πάντως βέβαιο, ότι οι δύο πλευρές θα τα βρουν τελικά μεταξύ τους και ότι ο...γάμος θα ανακοινωθεί άμεσα.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!