«Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!»

bet365

Ο Μίρνες Σίσιτς μιλάει στο gazzetta.gr για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον βαθμό-χρυσάφι του ΟΦΗ στην Τούμπα, τον Νίκο Μαχλά, τον Νίκο Αναστόπουλο και τους εφετινούς στόχους της ομάδας του.

Συμφώνησε με τον ΟΦΗ κυριολεκτικά την τελευταία μέρα της φετινής μετεγγραφικής περιόδου και στο ντεμπούτο του, στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, πέτυχε το γκολ που χάρισε στην ομάδα του την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Superleague. Χθες, κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο τριαντάχρονος Σλοβένος ποδοσφαιριστής ήταν από τους διακριθέντες της κρητικής ομάδας, η οποία πήρε «λευκή» ισοπαλία στην Τούμπα και ξεκίνησε με το δεξί τον αγωνιστικό ανήφορο των επόμενων πέντε αγωνιστικών (με ΑΕΚ εντός, με Ολυμπιακό & Πανιώνιο εκτός, με Άρη εντός και με Παναθηναϊκό εκτός)...

Ο λόγος για τον Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος αν εξαιρέσουμε τους πρώτους μήνες της σεζόν 2009-10 (Ερυθρός Αστέρας), από το 2003 αγωνίζεται ανελλιπώς στο ελληνικό πρωτάθλημα και αισίως έχει φορέσει τη φανέλα επτά ομάδων! Ο γεννημένος στο Τσέλιε της Σλοβενίας, πρώην του Ηλυσιακού, της Λάρισας, του Λεβαδειακού, του Ηρακλή, του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα και νυν παίκτης του ΟΦΗ μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα σελίδα της καριέρας του στο Ηράκλειο και μεταξύ άλλων δήλωσε έκπληκτος για όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

- Παρότι δεν ξεκίνησες στο πρωτάθλημα από την αρχή, με το που έφτασες στην Κρήτη έκανες την παρουσία σου αισθητή και έδειξες να προσαρμόζεσαι πολύ γρήγορα... Πώς τα κατάφερες;

«Παίζω πολλά χρόνια στην Ελλάδα και ξέρω καλά τη νοοτροπία της χώρας και την αγωνιστική φιλοσοφία του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλοις είχα συνεργαστεί με επιτυχία στο παρελθόν με τον κ. Αναστόπουλο που με ήθελε πολύ στην ομάδα και πίεσε τον πρόεδρο για να με υπογράψει. Με τον κ. Μαχλά γνωριζόμαστε από πιο παλιά και ως παίκτης του Λεβαδειακού είχα προλάβει να παίξω εναντίον του. Είναι ακόμη πολύ νέος, έχει μεγάλη όρεξη να βοηθήσει την ομάδα και αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο, οπότε θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η παρουσία και των δύο στην τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση του ΟΦΗ αντίστοιχα, είναι πολύ σημαντική γιατί και οι δύο έχουν υπάρξει μεγάλοι ποδοσφαιριστές και γνωρίζουν πολύ καλά την ψυχολογία του παίκτη στις καλές και τις κακές στιγμές. Δεν νομίζω ότι χρειαζόμουν περισσότερα πράγματα για να συμφωνήσω...»

- Πώς βλέπεις τον εφετινό ΟΦΗ;

«Σίγουρα έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα, αλλά το κυριότερο είναι ότι διαθέτουμε αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές με θητεία σε μεγαλύτερες ομάδες και πρωταθλήματα του εξωτερικού, όπως ο Μπουλούτ, ο Βερόν, ο Μάντζιος και ο Ταυλαρίδης και αυτό πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια... Αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

- Τι εννοείς;

«Είχαμε κάποιες καλές στιγμές με κάποια σουτ που επιχειρήσαμε και χάσαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο επικεντρωθήκαμε στο πώς θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και να πάρουμε έναν υπερπολύτιμο πόντο απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και σε μια καυτή έδρα. Υπάρχει ένας άγραφος ποδοσφαιρικός νόμος που λέει ότι αν δεν μπορείς να βάλεις γκολ, τουλάχιστον προσπάθησε να μην το φας! Πιστεύω ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ μας και αυτό φάνηκε γιατί δουλέψαμε καλά στη διάρκεια της διακοπής. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας το συντομότερο δυνατόν και εν συνεχεία να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η συνολική εικόνα του πρωταθλήματος και να καλυφθούν οι δύο κενές θέσεις».

- Άλλωστε μέχρι και τις αρχές Αυγούστου δεν είχε ακόμη γίνει γνωστό αν η ομάδα θα έπαιζε στη Superleague...

«Αυτό πού το βάζετε; Το ρόστερ συμπληρώθηκε σχεδόν στο πάρα πέντε και η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα χωρίς να έχει κάνει την ιδανική προετοιμασία... Γι' αυτό και με τα δεδομένα προβλήματα, νομίζω ότι για την ώρα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ωστόσο πιστεύω ότι στην πορεία θα πετύχουμε περισσότερα πράγματα».

- Επηρέασε καθόλου τους παίκτες όλη αυτή η εμπλοκή της ομάδας σας στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων; Στην αρχή της σεζόν κι ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει, ο ΟΦΗ βρέθηκε δύο φορές κατηγορούμενος πριν αθωωθεί οριστικά...

«Ήταν δυνατόν να μη μας επηρεάσει; Τη μία μέρα ακούγαμε ότι θα πέσουμε και την άλλη θα συνεχίσουμε κανονικά να αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα... Είμαι σίγουρος ότι ο ΟΦΗ δεν ήταν μέσα σε αυτό το κόλπο με τα στημένα παιχνίδια, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και τη μία μέρα να είσαι ένοχος και την άλλη αθώος. Τι αθλητική δικαιοσύνη είναι αυτή; Τέτοια κατάσταση δεν έχω ξανασυναντήσει σε καμία άλλη χώρα, μόνο στην Ελλάδα! Πώς είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική της Superleague και να μην ξέρουμε ακόμη ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στη θέση της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Football League. Είναι να απορεί κανείς...»

- Γιατί μόνο στην... Ελλάδα;

«Γιατί έχουν καταρρεύσει τα πάντα και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Αναρωτιέμαι ποια είναι η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας; Δεν βλέπει την κατάντια του ποδοσφαίρου, δεν ανησυχεί μήπως υποστεί κυρώσεις από την UEFΑ; Αυτά που έχουν γίνει φέτος, αυτό το αλαλούμ, δεν πιστεύω ότι έχει προηγούμενο παγκοσμίως».

- Πού πιστεύεις ότι οφείλεται όλο αυτό το χάος;

«Στην ανάμιξη με το ποδόσφαιρο ανθρώπων άσχετων που δεν το αγαπούν και το βλέπουν ως όχημα για να πλουτίσουν και να αποκομίσουν δόξα και δημοσιότητα. Είμαι οκτώ χρόνια στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα είναι κάθε χρόνο και χειρότερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα