Σε τεντωμένο σκοινί!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Σε τεντωμένο σκοινί!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μία τελευταία εικόνα της αποψινής ρεβάνς του Ολυμπιακού με τους Ρώσους.

Μπορεί να φαίνεται εύκολη κι απλή η υπόθεση πρόκριση του Ολυμπιακού απόψε, αλλά ίσως και να μην είναι έτσι.

Αν προηγηθεί η Ρούμπιν τι γίνεται; Έχεις το άγχος ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να φας ένα γκολ και να μείνεις έξω. Και μένεις έξω και πολύ…άσχημα, αφού τώρα, μετά το διπλό στη Μόσχα, είσαι φαβορί να περάσεις κι όλοι σε περιμένουν να περάσεις.

Ακόμη και να προηγηθεί ο Ολυμπιακός, τι γίνεται αν ισοφαρίσει η Ρούμπιν; Οι Ρώσοι ούτως η, άλλως δύο γκολ θέλουν για να περάσουν. Άρα, πάλι ένα ακόμη γκολ θα ψάχνουν και θα είσαι μέσα στην πίεση.

Για να είσαι ήρεμος, θα πρέπει να είσαι μπροστά στο σκορ 2-0, κάτι λογικά όχι και τόσο εύκολο-και μακάρι να γίνει κι ας πάνε στράφι οι εκτιμήσεις.

Το ζήτημα είναι να μπορείς μέσα στο παιχνίδι τουλάχιστον να κρατάς το μηδέν. Γιατί στη χειρότερη περίπτωση και γκολ να φας, έχεις τη δυνατότητα της παράτασης. Δηλαδή, από το να είσαι 1-1 μέσα στο ματς, καλύτερα είναι να είσαι 0-0. Γιατί αν το 1-1 γίνει 1-2...

Από πλευράς ενδεκάδας...

Ο Βαλβέρδε βάζει μία άμυνα (Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μαρκάνο) που στην Ευρώπη την έχει δοκιμάσει δύο φορές και του βγήκε (με Μαρσέϊγ 1-0 έξω και Άρσεναλ 3-1 μέσα). Όμως, δεν έχει τον άπειρο, αλλά βασικό Μέγερι κι έτσι θα βάλει τον έμπειρο, αλλά ρεζέρβα Κάρολ.

Και στην επίθεση χρησιμοποιεί μία τριπλέτα, που στο Καραϊσκάκη την βάζει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι: Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς. Τους είχε μαζί, όμως, στο Λονδίνο και στη Μόσχα.

Κλασική περίπτωση αγώνα ο σημερινός, που μπορεί να γίνει αρκετά εύκολος, αλλά και να εξελιχθεί σε πολύ δύσκολος.

Θέλει εξυπνάδα, αποφασιστικότητα, ομαδικότητα και εξέδρα Τσάμπιονς Λιγκ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.