Για εκεί είναι ο Φέτφα

Για εκεί είναι ο Φέτφα

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του κάποια πράγματα για τον πραγματικά χαρισματικό Φετφατζίδη, αλλά και τα κενά στο παιχνίδι του.

Νομίζω πως δεν υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να μην θέλει να «βγει» ο Φετφατζίδης, φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα-κι όχι π.χ. της…Σάλκε, όπως συνέβη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Κι επειδή πραγματικά αυτό το παιδί με «ενδιαφέρει», σαν ένα Ελληνόπουλο προικισμένο με ταλέντο, που μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό και να είναι "για μεγάλα πράγματα", θέλω να γράψω τρία τέσσερα πράγματα σήμερα, με αφορμή κι απ΄ όσα έχω δει στα μέχρι στιγμής φιλικά από το Γιάννη.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Ένα: Θεωρώ πως όσο παίζει περισσότερο, τόσο και πιο πολύ βλέπουμε όλοι πως η καλύτερή του θέση είναι του έξω δεξιά, αυτή δηλαδή που τον έβαζε ο Βαλβέρδε και που αρκετές φορές τον βάζει κι ο Ζαρντίμ. Για εκεί είναι. Γιατί από δεξιά μπορεί και συγκλίνει προς τα μέσα, βγάζοντας πιο εύκολα μία κάθετη πάσα η, κάνοντας πιο εύκολα ένα σουτ η, μία «μπούκα». Και αριστερά μπορεί να παίξει καλά, αλλά δεν πιστεύω πως μπορεί εκεί η ομάδα να πάρει το 100% του. Για χαφ, που λένε πολλοί, ότι μπορεί, εγώ τουλάχιστον δεν το βλέπω. Η, ίσως να μην είναι ακόμη έτοιμος.

Δύο: Τα πολύ καλά παιχνίδια που είδαμε να κάνει στην Πορτογαλία με την άσημη Φαρένσε και στην Ολλανδία με τη νεοφώτιστη Βίλεμ, θα ήθελα να τα έκανε και με την Μπράγκα και τη Νιούκαστλ. Όμως, σε αυτά τα δύο, πολύ πιο δύσκολα φιλικά, δεν πολυφάνηκε. Κι αυτό έχει σημασία.

Τρία: Χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο δυνατός στο παιχνίδι του, ώστε όταν κοντράρεται στις αμυντικές προσπάθειές του, να είναι πιο αποτελεσματικός-παρεμπιπτόντως, στο τελευταίο φιλικό βοήθησε ελάχιστα τον μπακ που ήταν πίσω του. Μα ελάχιστα. Κι αυτό δεν «λέει» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου ο ακραίος κυνηγός, πρέπει να δίνει μεγάλες βοήθειες στον ακραίο μπακ.

Και τέσσερα: πρέπει να βελτιώσει πολύ τις τελικές του ενέργειες και κυρίως το σουτ. Είναι κρίμα να μην πλασάρει και γενικά να μην εκτελεί καλά, ενώ φτάνει απέναντι από τον γκολκίπερ αρκετές φορές με τον δύσκολο τρόπο, δηλαδή όχι από πάσα συμπαίκτη του, αλλά από προσωπική του ενέργεια. Αυτό το χάρισμα το έχουν λίγοι και πρέπει να το αξιοποιεί μέχρι τέλους κι όχι ημιτελώς.

Αυτές τις παρατηρήσεις για τον Φέτφα των φετινών φιλικών, με την προσδοκία ότι θα καλύψει τα κενά του, ώστε να γίνει βασικός η, έστω μέσα στην «ομάδα» των 13-14 βασικών του Ολυμπιακού και να θαυμάζουμε το ταλέντο του. Διότι το «έχει» ο Φετφατζίδης. Απλά "καλλιέργεια" θέλει το πράγμα. Δηλαδή, δουλειά. Δεν είναι δύσκολο να βελτιώσει αυτά τα τρία τέσσερα πράγματα. Το δύσκολο είναι να έχεις το χάρισμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.