Κόλπο+κρυφό όπλο

Κόλπο+κρυφό όπλο

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του τα «κόλπα» που δουλεύει ο Ζαρντίμ στις προπονήσεις κι ένα κρυφό του όπλο…

Το Σάββατο 28 Ιουλίου είχα γράψει εδώ, την κατά την γνώμη μου καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπως αυτή είχε προκύψει από τα φιλικά της Αυστρίας και της Πορτογαλίας. Χθες ο Ζαρντίμ ξεκίνησε το φιλικό κατά της Μάλαγα με την κατά την γνώμη του καλύτερη ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Οι γνώμες μας συνέπεσαν! Π.χ. με Μήτρογλου σέντερ φορ κι όχι Τζιμπούρ. Θα μου πείτε, «το παίζεις ξύπνιος;». Ειλικρινά όχι. Απλά είναι θέμα παρατήρησης. Θέλω να πω, για να μπω στην ουσία του πράγματος, ότι ο Πορτογάλος έκανε μία δίκαιη, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, επιλογή για τους 11 με τους οποίους άρχισε το ματς. Επέλεξε τους 11, που άλλοι καθαρά κι άλλοι κουτσά στραβά, είχαν ξεχωρίσει στην προετοιμασία. Φαντάζομαι ότι κι αυτός θα μπαλαντζάρει για τον γκολκίπερ μεταξύ Κάρολ και Μέγερι.

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 100%

Τότε, που έγραψα εκείνο το κομμάτι, είχα αφήσει δύο ερωτηματικά στην ενδεκάδα, υπό την έννοια πως έβλεπα πως σε δύο θέσεις δεν υπήρχαν τόσο πειστικές λύσεις. Σε εκείνη του αριστερού εσωτερικού μέσου και στην άλλη του ενός ακραίου κυνηγού. Μάλιστα, σχολίαζα ότι λογικά ο Ζαρντίμ ποντάρει γι΄ αυτές τις δύο θέσεις στους Γκρέκο και Μιραλάς αντίστοιχα. Αν προσέξατε χθες, δύο αλλαγές έκανε στο ημίχρονο ο προπονητής, βγάζοντας τον ένα ακραίο κυνηγό (Φετφατζίδη) και τον αριστερό εσωτερικό μέσο (Τάτο)…

Τέλος πάντων, αυτό που με χαροποίησε χθες, αλλά και στο φιλικό στην Ολλανδία, είναι ότι φαίνεται πως επιθετικά κάποια πράγματα «δουλεύονται» στις προπονήσεις από το Ζαρντίμ. Και δεν θα γράψω για το εξόφθαλμο, δηλαδή την ανάπτυξη από τα άκρα, που είναι ο πιο σωστός τρόπος διάσπασης της κάθε αντίπαλης άμυνας. Ούτε για τις καλές στημένες φάσεις επιθετικά του Ολυμπιακού, με τις ωραίες εκτελέσεις κόρνερ των Αμπντούν και Τάτου και φάουλ του Φετφατζίδη, σε συνδυασμό με την ικανότητα του Σιόβα στο ψηλό παιχνίδι.

Και στην περίπτωση του πανύψηλου σέντερ μπακ μιλάμε για ένα μεγάλο επιθετικό όπλο, όπως αποδεικνύεται. Έχασε ο ίδιος μία τεράστια ευκαιρία, είχε και μία δεύτερη αρκετά καλή, ενώ από δική του κεφαλιά-πάσα έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μήτρογλου και από άλλη δική του κεφαλιά-δυναμίτη, σκόραρε ο Μανωλάς παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του γκολκίπερ. Ο άνθρωπος πήρε τέσσερις κεφαλιές επιθετικά, η μία πιο επικίνδυνη από την άλλη! Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό το πράγμα.

Αυτό που πραγματικά μου άρεσε, από πλευράς δουλειάς προπονητή, ήταν το «κόλπο» που δουλεύει η ομάδα με τα…αράουτ! Ο Ζαρντίμ είναι φως φανάρι ότι ζητάει συγκεκριμένες κινήσεις τόσο από τον εκτελεστή του πλαγίου άουτ (όταν φυσικά αυτό είναι κοντά στην αντίπαλη περιοχή), όσο κι από τον εσωτερικό μέσο και τον ακραίο κυνηγό, αλλά και τον σέντερ φορ! Κάνει δύο τρεις διαφορετικές κομπίνες ο Ολυμπιακός από αυτές τις θέσεις και με αυτές τις κινήσεις των τεσσάρων παικτών έχουν μπει τα γκολ του Τζιμπούρ (το πρώτο) με τη Βίλεμ και του Μήτρογλου (το πρώτο) με τη Μάλαγα (και τα δύο από σέντρες του Λυκογιάννη), όπως κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες στα δύο παιχνίδια, όπως η κεφαλιά του Μήτρογλου χθες στο α΄ ημίχρονο από τη σέντρα του Τάτου. Και θα το δείτε και στα επόμενα παιχνίδια πιο καθαρά, τώρα που επισημάνθηκε αυτό το πράγμα.

Το συγκεκριμένο αυτό τρικ είναι όντως κάτι που έχει δουλευτεί στις προπονήσεις και «βγαίνει» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αναμένουμε φυσικά και ανάλογη καλή δουλειά και τα αποτελέσματα της και στο αμυντικό κομμάτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.