Ξεκινάει από την 4η θέση!

Ξεκινάει από την 4η θέση!

bet365

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου αναλύει πως η ίδια ακριβώς κλήρωση θα καθιστούσε φαβορί τον περυσινό Ολυμπιακό και τώρα τον φέρνει στην 4η θέση κατά την εκκίνηση.

Η pole position στη formula 1 χαρίζει πλεονεκτήματα, αλλά δεν είναι πανάκεια. Αν ο Ολυμπιακός κληρωνόταν στο γκρουπ με Ρεάλ, Σίτι, Ντόρτμουντ θα κυνηγούσε να βγάλει την ευρωπαϊκή διοργάνωση με στόχο όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ παθητικό. Στο γκρουπ με Πόρτο, Ντιναμό Κιέβου και Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα κοιτούσε στα μάτια την πρόκριση στους «16».

Η... μπίλια τον έφερε περίπου στη μέση. Θα το παλέψει παντού, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θεωρείται και φαβορί. Ούτε καν για τη συνέχεια στο Europa League.

Η ρεαλιστική προσέγγιση λέει πως ο Ολυμπιακός αρχίζει από την 4η θέση. Ο περυσινός Ολυμπιακός θα ήταν σίγουρα μια θέση πιο μπροστά στην εκκίνηση, αν όχι δύο! Αλλά αυτό το σύνολο που παρουσιάζεται ως τώρα δεν δικαιούται να μιλάει για ευνοϊκές κληρώσεις απέναντι στην Άρσεναλ, στην Σάλκε και στην πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ.

Γιατί; Διότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός κατεβάζει όπως φαίνεται στην Ευρώπη τον πήχη του, έχοντας ως σοβαρό άλλοθι τον ελλιπέστατο ανταγωνισμό στην Ελλάδα.

Αν δεν υπάρξει δραματική μαζική διαφοροποίηση της τελευταίας στιγμής, θα μπει στη νέα χρονιά έχοντας υποστεί τεράστια πλήγματα σε όλες τις γραμμές. Από τον γκολκίπερ που για άγνωστο λόγο προτιμάται ο Κάρολ, μέχρι την επίθεση όπου θα λείψουν τα +20 γκολ του Μιραλάς, ο Ολυμπιακός δεν αντικατέστησε ουσιαστικά κανέναν με παίκτες ισάξιους. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν τους αντικατέστησε και καθόλου!

Ούτε ο πρώτος κρίκος της ανάπτυξης Ορμπάιθ αντικαταστάθηκε, ούτε ο αριστερός μπακ στα δύσκολα Μαρκάνο, ούτε ο Μιραλάς! Προσθέστε τον iron Μέλμπεργκ στη θέση του οποίου αποκτήθηκε ο Κοντρέρας (σίγουρα όχι του ίδιου επιπέδου με τον Σουηδό), τον Μακούν που αποτελούσε μέρος του βασικού κορμού και τον Αβραάμ που θα χάσει όλη την πρώτη φάση του Champions League και τότε αντιλαμβάνεστε γιατί το πρόβλημα δεν είναι πόσο δυνατοί είναι οι αντίπαλοι αλλά πόσο αποδυναμώθηκε ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για Ευρώπη, έτσι;

Διότι για το ελληνικό πρωτάθλημα όλοι οι υπόλοιποι - και χωρίς καμία περαιτέρω ενίσχυση - φτάνουν και περισσεύουν.

Εξαιρουμένου του Μασάντο, που δείχνει να έχει ποιότητα, σε καμία άλλη θέση της 11άδας δεν δείχνει ο Ολυμπιακός να έχει φέρει το ζύγι στα ίσα με την προηγούμενη σεζόν.

Και το χειρότερο δεν είναι αυτό! Αλλά ότι ο Ζαρντίμ φαίνεται πως θέλει να διαλύσει το πετυχημένο μοντέλο του Βαλβέρδε, με το ασφυκτικό πρέσινγκ και την προσοχή στην άμυνα που χάριζε αποτελέσματα και να εφαρμόσει κάτι δικό του. Ασφαλώς δεν μπορεί να κριθεί ούτε κατά διάνοια αυτή τη στιγμή.

Το βέβαιο όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να κτίσει πάνω σε κάτι έτοιμο που είχε, όχι να δημιουργήσει κάτι καινούργιο! Χάνοντας και εξαιρετικές μονάδες και τη δύναμη της ομοιογένειας, δεν μπορεί να χαμογελά επειδή στην κλήρωση δεν βγήκαν η Μπάγερν, η Βαλένθια, η Ρεάλ και η Μπάρτσα, αλλά να προβληματιστεί γιατί μια κλήρωση που θα τον έφερνε σήμερα φαβορί, μπορεί να τον οδηγήσει σε ευρωπαϊκό πισωγύρισμα. Λίγες ώρες έχει ακόμα για να μαζέψει κάπως το πρόβλημα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα