Αλλάζεις σύστημα για Μασάντο;

Αλλάζεις σύστημα για Μασάντο;

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Αλλάζεις σύστημα για Μασάντο;

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ασχολείται στο blog του με το Μασάντο και τη θέση στην οποία τον είχαν δει κι είχαν εντυπωσιαστεί στον Ολυμπιακό.

ΕΙΝΑΙ κατανοητό πως ένα κομμάτι της μουρμούρας του κόσμου για το Μασάντο, υπάρχει και λόγω Ζαρντίμ-καθότι συμπατριώτες προπονητής και παίκτης.

Βέβαια, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι το Μασάντο δεν τον έφερε ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό. Είναι προϊόν σκάουτινγκ και δη πολυετούς (!) σκάουτινγκ από πλευράς Κοβάσεβιτς...Όμως, στο μυαλό του κόσμου λειτουργεί κάπως έτσι το πράγμα: «Τι μας νοιάζει εμάς, αφού δεν τραβάει, γιατί τον βάζει;»…

Βλέπεις νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-0; Παίξτο σε απόδοση 6.00 στη novibet

Κακά τα ψέματα, ο Μασάντο είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τον Ολυμπιακό. Κι αρχίζω πλέον και σκέφτομαι μήπως θα πρέπει να τον βάλουν οι ερυθρόλευκοι σε κάποια άλλη θέση, από την στιγμή που είναι σαφές μετά από αρκετούς μήνες πια ότι δεν μπορούν να πάρουν πολλά πράγματα από το παιδί, είτε από θέση πλάγιου κυνηγού, είτε από θέση εσωτερικού μέσου, είτε από θέση μεσοεπιθετικού!

Η μόνη θέση στην οποία δεν έχει παίξει, είναι εκείνη στην οποία τον είχαμε δει με τη φανέλα της Σεντ Ετιέν, κατά του Ολυμπιακού, πριν τέσσερα χρόνια! Τότε, που είχε εντυπωσιάσει τους πρωταθλητές Ελλάδας κι από τότε τον είχαν βάλει στο μυαλό τους. Που έπαιζε τότε ο Μασάντο; Οκτάρι! Δίπλα από τον αμυντικό μέσο, τον Ματουϊντί, που αργότερα πουλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί να το έχουμε ξεχάσει η, να μας φαίνεται απίθανο να έπαιζε δεύτερος αμυντικός μέσος, αλλά εκεί έπαιζε.

Μόνο που για να παίξει τώρα στον Ολυμπιακό στην ίδια θέση ο Πορτογάλος, θα πρέπει να αλλάξει σύστημα ο Ζαρντίμ! Να εγκαταλείψει το 4-3-3, όπου στα χαφ έχει ένα κόφτη και δεξιά κι αριστερά τους δύο εσωτερικούς χαφ (ο ένας πιο αμυντικογενής, Μανιάτης κι ο άλλος πιο επιθετικογενής, Γκρέκο) και να το κάνει 4-4-1-1 η, 4-2-3-1 αν το προτιμάτε έτσι. Και να είναι ο Μασάντο δίπλα στο Μοντέστο. Όπως ήταν ο Ιμπαγάσα δίπλα στο Μοντέστο, πρόπερσι με το Βαλβέρδε.

Ασφαλώς, ουδείς ξέρει πως θα «αντιδράσει» ο Μασάντο σε μία τέτοια περίπτωση, αν βρει, δηλαδή, εκεί τον παλιό καλό εαυτό του. Ωστόσο, βλέποντάς τον και στις τρεις άλλες θέσεις που περιοδικά τον έχει βάλει ο Ζαρντίμ, δε νομίζω να έχει δει κανείς παίκτη να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, μπορεί να πάρει ένας προπονητής εύκολα την απόφαση να αλλάξει σχηματισμό στην ενδεκάδα του, για χάρη ενός παίκτη; Χωρίς φυσικά και να είναι σίγουρος, ότι θα αποδώσει στη νέα του θέση; Είναι πονοκέφαλος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.