Το πρώτο μετάλλιο του Κοσόβου!

Gazzetta team
Το πρώτο μετάλλιο του Κοσόβου!

bet365

Ιστορία έγραψε η Μαϊλίντα Κελμεντί. Η 25χρονη δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για το Κόσοβο.

Η Κελμεντί, στον τελικό των -52 κιλών, νίκησε με Yuko την Οντέντ Γκιουφρίντα από την Ιταλία. Η σημαιοφόρος για το πρωτοεμφανιζόμενο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κόσοβο, υπήρξε... μήλον της έριδος πριν από κάποια χρόνια για Κόσοβο και Αλβανία.

Ειδικά όταν δεν επετράπη στο Κόσοβο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αλβανία προσπάθησε να την εντάξει στην εθνική της ομάδα, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Με δεδομένο μάλιστα ότι το Κόσοβο αναγνωρίστηκε από την ΔΟΕ την τελευταία διετία, υποχρέωσε την Κελμεντί να συμμετέχει σε διεθνή τουρνουά τζούντο υπό τη σημαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος από την οποία μάλιστα ανακηρύχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς το 2014.

Στην τρίτη θέση της κατηγορίας βρέθηκε για δεύτερη φορά μετά το 2008, η Μισάτο Νακαμούρα από την Ιαπωνία, όπως και η Νατάλια Ουζιούτινα από την Ρωσία, ενώ στην έβδομη θέση περιορίστηκε το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άντρεα Τσίτου από την Ρουμανία.

Όσον αφορά στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Πρισίλα Γκνέτο από την Γαλλία, αποκλείστηκε στον α` γύρο των προκριματικών μετά την Εβελίν Τσόπ (Ελβετία) και έμεινε πρόωρα εκτός μεταλλίων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα