«Πιστέψτε μας»

Gazzetta team
«Πιστέψτε μας»

bet365

Η Εθνική πόλο των ανδρών επέστρεψε στα υψηλά πατώματα της υδατοσφαίρισης με την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης και τους διεθνείς να τονίζουν ότι η ομάδα μπορεί ακόμη περισσότερα.

Έξι χρόνια μετά τη συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε όπως ακριβώς ήθελαν όλοι. Ανταγωνιστική, δείχνοντας πάνω από όλα ότι έχει όλα τα εχέγγυα να προχωρήσει και να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

«Χάσαμε στις λεπτομέρειες, αλλά και η 6η θέση δεν θα πρέπει να μας απογοητεύει», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σάκης Κεχαγιάς, μετά την ήττα από την Ισπανία. Και πρόσθεσε: Σίγουρα θέλαμε το καλύτερο, με βάση την γενική εικόνα της ομάδας σε αυτή την διοργάνωση, όμως είναι γεγονός ότι παλέψαμε μέχρι το τέλος και στην τελευταία συνάντηση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αυτοπεποίθηση και πάθος, η ομάδα είναι νέα και προχωράμε με ψηλά το κεφάλι για το καλύτερο αύριο».

«Επετεύχθη ο στόχος»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μανώλη Μυλωνάκη, ο οποίος τόνισε: «Νομίζω ότι ο στόχος μας επετεύχθη, ανεξάρτητα από την έκβαση της τελευταίας συνάντησης με την Ισπανία. Κάναμε κάποια λάθη τα οποία μας κόστισαν πίσω, ενώ μπροστά δεν εκμεταλλευτήκαμε τον παίκτη παραπάνω, όπως κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να μένουμε ενωμένοι, η ομάδα είναι νέα και να μας συμπαρασταθούν οι υπεύθυνοι να συνεχίσουμε αυτό που χτίσαμε εδώ, που είναι κάτι νέο και καλό».

 

Ο Βαγγέλης Δελακάς είπε από την πλευρά του: «Το παλέψαμε το παιχνίδι, θέλαμε την 5η θέση, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις που κάναμε μέχρι τώρα. Όμως στην πορεία του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο οκτάλεπτο, δεν παίξαμε καλή άμυνα στον λιγότερο παίκτη και αυτό μας στοίχισε. Θεωρώ ότι εμείς που παίξαμε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο πήραμε τις εμπειρίες, δημιουργήσαμε τις προσδοκίες για κάτι καλό, λειτουργήσαμε σαν ομάδα και αυτό θα μας βοηθήσει για μια καλύτερη συνέχεια. Το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα και πρέπει να προσεχθεί».

«Υποθήκη για το μέλλον»

Από τους πιο «παλιούς» ο Χρήστος Αφρουδάκης επισήμανε: «Νομίζω ότι η γενική εικόνα της ομάδας και η παρουσία της σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλή, έστω και αν πικραθήκαμε για την ήττα, που ήρθε όμως μετά από μάχη μέχρι το τέλος με την Ισπανία, που έπαιξε στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της.

Αντιδράσαμε σωστά σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, αλλά χάσαμε σε κάποιες λεπτομέρειες, ειδικά στον παίκτη λιγότερο στην άμυνα μας και στον παίκτη παραπάνω στην επίθεση. Και η 6η θέση θέλω να πιστεύω ότι είναι επιτυχία, ανεξάρτητα αν σαν ομάδα δημιουργήσαμε πολλές προσδοκίες στους εαυτούς μας, αλλά και στους φίλους του πόλο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά σαν ομάδα, η οποία με την παρουσία της εδώ και την απόδοση της έβαλε υποθήκη για το μέλλον. Επιστρέψαμε σε μια μεγάλη διοργάνωση, θέλω να πιστεύω με επιτυχία, υπάρχει δυναμική για κάτι καλύτερο και πρέπει να συνεχίσουμε σε ψηλότερο επίπεδο. Το μπορούμε, γιατί όχι, φεύγουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση οι παλιοί και σημαντικές εμπειρίες οι νεώτεροι».

Τέλος, ο Κώστας Τσαλκάνης δήλωσε: «Δεν παίξαμε καλά στον παίκτη λιγότερο στην άμυνα και στον παίκτη παραπάνω στην επίθεση. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, αν και παλέψαμε μέχρι το τέλος του αγώνα. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά στην διοργάνωση, η ομάδα έχει μέλλον και αυτό πρέπει να προσέξουμε όλοι. Ναι, δημιουργήσαμε προσδοκίες, αλλά πήραμε και μαθήματα για το αύριο, καθώς είμαστε νέα ομάδα. Μην λησμονούμε ότι χάσαμε μόλις για 2η φορά στη διοργάνωση και την προηγούμενη, ήταν από την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ουγγαρία. Αυτό τα λέει όλα, η ομάδα μπορεί περισσότερα και θα το αποδείξει, πιστέψτε μας».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα