Γεννήθηκε ένα νέο αστέρι!

Gazzetta team
Γεννήθηκε ένα νέο αστέρι!

bet365

Αυτή είναι το μέλλον του γυναικείου τένις! Η Γιουτζίνι Μπουσάρντ έλαμψε πάλι στη Μελβούρνη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν!

Η 19χρονη τενίστρια λύγισε με 7-5, 5-7, 6-2 την Άνα Ιβάνοβιτς (No.14 του ταμπλό) και έγινε μόλις η δεύτερη Καναδέζα που καταφέρνει να περάσει στην τετράδα Grand Slam τουρνουά. Τα είχε καταφέρει και η Κάρλινγκ Μπάσετ πριν από 30 χρόνια, στο US Open του 1984!

Με πολύ ώριμο και συγκροτημένο all court παιχνίδι, η αθλήτρια από το Τορόντο (Νο.31 στον κόσμο) φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει. Τα πρώτα δείγματα τα είδαμε και πέρυσι, αλλά με την πρόκριση στα ημιτελικά major τουρνουά φανερώνει ότι έχει αυτό το... κάτι που κάνει τις πρωταθλήτριες να ξεχωρίζουν.

Η Τζίνι έμεινε πίσω στο σκορ μετά από ένα κλειστό σετ κόντρα στην Ιβάνοβιτς, όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να σφραγίσει με τρόπο θριαμβευτικό το εισιτήριο για τις καλύτερες "4" της διοργάνωσης, μετά από αγώνα 2 ωρών και 24 λεπτών. Τελείωσε το ματς, μάλιστα, με 47 winners. Με τη νίκη αυτή η ταλαντούχα τενίστρια μπαίνει στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης! Να τονίσουμε, πάντως, ότι η Ιβάνοβιτς, που πριν δύο μέρες έστειλε σπίτι της τη Σερένα Γουίλιαμς, χρειάστηκε ιατρικό τάιμ άουτ στο δεύτερο σετ για έναν τραυματισμό στον αριστερό μηρό.

Μετά το τέλος του αγώνα η Μπουσάρντ αποθεώθηκε από το "Genie Army", το πιστό φαν κλαμπ της, που της χάρισε άλλο ένα κουκλάκι. Για έναν μόνο λόγο αποδοκιμάστηκε η νεαρή αθλήτρια από το κοινό της Rod Laver Arena: είπε στην on court συνέντευξή της ότι θα ήθελε να βγει ραντεβού με τον Τζάστιν Μπίμπερ!

Η επόμενη πρόκληση για την Μπουσάρντ ακούει στο όνομα Να Λι. Η 31χρονη Κινέζα, περσινή φιναλίστ, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Φλάβια Πενέτα και πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 6-2, 6-2. "Έχω αυτοπεποίθηση", είπε η Νο.4 τενίστρια στον κόσμο. "Πιστεύω ακόμα περισσότερο στον εαυτό μου και ελπίζω φέτος να κάνω ένα βήμα παραπάνω".

Οι δύο κοπέλες είχαν συναντηθεί και στο Μόντρεαλ το 2012 και η Λι είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 6-4. "Ήταν μια σκληρή μάχη, αλλά τότε δεν είχα μεγάλη εμπειρία", ήταν το σχόλιο της Μπουσάρντ. "Τώρα είμαι έτοιμη. Πρέπει να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου". To άλλο ζευγάρι της τετράδας θα προκύψει από τα ματς Αζαρένκα-Ραντβάνσκα, Χάλεπ-Τσιμπούλκοβα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα